2018-12-30 15:15

Southampton - Manchester C

Inför: Chelsea - Everton
Det blir minst en säsong till för Super Frank i Chelsea.

Inför: Chelsea - Everton

Säsongens sista match på Stamford Bridge och spel i Champions League som kan bli definitivt klart står på spel. Chelsea vänder hem efter segern i Europa League och för Everton så gör David Moyes sin sista match för klubben.

Det är som sagt säsongens sista match på Stamford Bridge och den sista omgången av årets upplaga av Premier League. En säsongs som gått upp och ner för Chelsea men nu har man chansen att avsluta säsongen med både en seger i Europa League och en tredjeplats i ligan. Everton i sin tur kommer att sluta på en sjätteplats i serien, återigen före konkurrenten Liverpool.

Chelsea

Chelsea kommer till matchen med riktigt bra form. De senaste matcherna så har spelet imponerat och efter segern i Europa League mot Benfica på onsdagskvällen så lär moralen vara på topp. Med ett nytt kontrakt för Frank Lampard och chansen att helt säkra spel i nästa års Champions League så lär Chelsea vilja göra en riktigt bra insats i säsongens sista tävlingsmatch. Det är också den sista tävlingsmatchen för flera av Chelseas spelare samt tränare Rafael Benitez, spelare med utgående kontrakt är bl.a. Ferreira, Hilario, Turnbull och Benayoun.

På skadefronten så ser det relativt lugnt ut numera för Chelsea. Kapten John Terry är förmodligen borta från spel efter sin skada som han drog på sig i matchen mot Aston Villa förra helgen. John Obi Mikel är tillbaka och redo för spel, likaså Oriol Romeu som missat stora delar av säsongen efter skadan i matchen mot Sunderland i december månad. Eden Hazard missade Europa League-finalen i veckan och är också han tveksam till spel, men hans läge sägs inte vara allvarligt. Om Benitez väljer att fortsätta och rotera kan vi bara spekulera i, men förmodligen kommer man ställa upp med starkast möjliga lag till matchen. Såhär ser de senaste fem matchernas resultat ut:

Benfica 1 - 2 Chelsea (Europa League-final)
Aston Villa 1 -2 Chelsea
Chelsea 2 - 2 Tottenham
Manchester United 0 - 1 Chelsea
Chelsea 3 - 1 Basel (Europa League-semi)

Förväntad laguppställning (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Cole; Lampard, Luiz; Moses, Mata, Oscar; Ba

Everton

Everton kommer som sagt att sluta på en sjätteplats i Premier League den här säsongen. Laget gör sin sista tävlingsmatch under tränaren David Moyes, som varit i klubben sedan 2002 och som nu till sommaren tar över tränarposten hos Manchester United. Klubben har gjort en bra säsong där flera av spelarna har utmärkt sig positivt, däribland Marouane Fellaini, Leighton Baines, Phil Jagielka och Kevin Mirallas. Man kommer för andra året i rad att sluta för stadskonkurrenten Liverpool och i serien har man två segrar på de tre senaste.

På skadefronten så har man egentligen bara lagkaptenen Phil Neville, Neville som kommer att lämna klubben till sommaren för övrigt. Han är borta med en knäskada och kommer inte att spela i matchen. Utöver det så har man en frisk trupp och vill säkert också avsluta säsongen på ett positivt sätt, inte minst med tanke på att det är Moyes sista match som tränare för klubben. Såhär ser de senaste fem matchernas resultat ut:

Everton 2 - 0 West Ham
Liverpool 0 - 0 Everton
Everon 1 - 0 Fulham
Sunderland 1 - 0 Everton
Arsenal 0 - 0 Everton

Förväntad laguppställning (4-4-1-1): Howard; Coleman, Jagielka, Distin, Baines; Mirallas, Gibson, Osman, Pienaar; Fellaini; Anichebe

Matchbild

Enligt tabellen så har Everton inget att spela för, men i och med att det är Moyes sista match för klubben så kommer man säkert att vilja avsluta det på ett snyggt sätt. Man har gjort en bra säsong och vill säkert också göra en bra sista match på säsongen. Chelsea däremot har mer att spela för, vid seger så slutar man på tredjeplast oavsett hur det går för Arsenal deras match mot Newcastle. Skulle Chelsea kryssa så har Arsenal chansen att komma upp på samma poäng, och skulle man även få samma antal gjorda mål och målskillnad så kommer Chelsea och Arsenal att mötas i en direkt avgörande playoff-match om vilket lag som ska få sluta trea i tabellen. Dessa tänkbara utgångslägen är ifall Chelsea spelar 0-0 och Arsenal vinner 2-1, om Chelsea spelar 1-1 och Arsenal 3-2 och så vidare.

Mot Everton så har Chelsea haft det tufft de senaste åren, men det har framförallt varit på bortaplan som det blivit tuffa matcher. Deras möte tidigare under säsongen slutade med en seger med 2-1 för Chelsea efter att Frank Lampard gjort matchens båda mål och vänt ett underläge till seger. Förmodligen blir det en tuff match där båda lagen vill få en bra avslutning på säsongen och förhoppningsvis blir det också bra stämning på Stamford Bridge inför säsongens sista match.







 

Simon Thellsson2013-05-18 10:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea