Stamford Bridge, 2021-10-20 21:00

Chelsea - Malmö FF

Inför: Chelsea FC - Malmö FF
Chelseas för närvarande bästa spelare siktar på ännu en nolla i matchen mot Malmö FF.

Inför: Chelsea FC - Malmö FF

Äntligen dags för spel i Champions League igen för Chelsea FC. Laget skall kliva upp på vinnarspåret i CL-sammanhang igen och i vägen står inga andra än svenska Malmö FF. En trevlig onsdagskväll ligger framför oss, där den mörka nyansen av blått förhoppningsvis väger tyngre.

Historik
Chelsea har aldrig mött Malmö i CL-sammanhang. Ser man till möten i stort så spelade lagen mot varandra så sent som 2019 i Europa League. Chelsea vann då med 2-1 på svensk mark för att sedan tvåla till skåningarna med klara 3-0 på hemmaplan. Målskyttar för Chelsea den gången Ross Barkley och Oliver Giroud i första matchen, samma två män i returen där också Callum Hudson-Odoi hittade målet.

Historiskt sett når Malmö sällan längre än till gruppspelet, om man ens tar sig dit. Denna gång har man gjort det, men deras inledning av detta gruppspel låter tala att man får det svårt att ta en plats bland de två främsta i gruppen som avancerar till slutspel.

Läget i lagen
Chelsea:
På tisdagens pressträff så meddelande Thomas Tuchel att det endast är Christian Pulisic som är utanför truppen, detta då hans fotskada fortfarande gör sig påmind. Övriga spelare alltså tillgängliga vilket var ett tag sedan. Med tanke på lagets tuffa spelschema så behövs fler spelare i rotation.

Vilken elva som kommer att stå på plan mot Malmö är ovisst. Låter man spelare som varit skadefria ett tag spela från start eller väljer coach Tuchel att kasta in nyligen friskförklarade spelare från start?

Efter ett par förluster i följd för en tid sedan är de blåa tillbaks på vinnarspåret igen. Efter en tuff bortamatch mot Brentford andas man vinnarluft allt oftare och går in i matchen mot Malmö med huvudet högt.

Möjlig startuppställning (3-4-3):
Mendy, Azpiliucueta, Silva, Sarr, James, Chilwell, Kanté, Jorginho, Havertz, Mount, Lukaku

Malmö:
Sett till Champions League så är läget i Malmö allt annat än bra. Laget har 0 poäng på kontot och en bedrövlig målskillnad. Ser man till vad laget står för på hemmaplan i Allsvenskan så är det andra tongångar. Man leder serien med 44 inspelade poäng. Formen är god, fans och stad börjar att känna guldvittring.

Vad skall Malmö då prioritera i skrivande stund? Det sista halmstråt som finns i London och mot Chelsea eller kör man istället all in mot AIK kommande helg, en match som mycket väl kan innebära guld. Vågar man satsa på båda två?

Klart är i alla fall att Sören Rieks missar matchen, privata skäl är angivet här. På skadelistan i lördags när man vann mot Östersund även Felix Beijmo, Jonas Knudsen, Ola Toivonen samt Oscar Lewicki. Återstår att se om de finns ombytta i morgon kväll. Saknas gör också Anel ahmedhodzic som fick rött kort i lagets senaste CL-match mot Zenit.

Möjlig laguppställning (4-4-2):
Dahlin, Brorson, Nielsen, Larsson, Olsson, Pena, Berget, Innocent. Christiansen, Rakip, Çolak, Birmancevic


Förväntad matchbild och tips
Chelsea har på hemmaplan ett och annat att bevisa. Inte bara när det kommer till att vinna matchen mot Malmö utan även kring det faktum att målskörden på sistone varit svårplockad. Senast man spelade CL-match på hemmaplan lyckades man vinna mot Zenit, men inte med stora siffror, vilket på förhand var snacket. Det är dags för lagets offensiv att visa vad man kan, nu är det mål som gäller.

Malmö har haft det väldigt tufft i Cl-sammanhang. Med två raka förluster i bagaget ställs man nu mot en mycket tuff uppgift i och med besöket på Stamford Bridge. Oavsett vilket lag som står på planen och hur mycket man lärt sig så blir detta mycket tufft. Man får ställa in sig på att försvara, på att spela lågt och hoppas att de få chanser som dyker upp är tillräckligt bra så att chansen på nätkänning finns.

Detta skall vara kattens lek med råttan, David vs Goliat, inget snack! Ett stort förväntat bollinnehav bör och skall ge mål på onsdag kväll.

Tips: Chelsea - Malmö 3-1

Tabell grupp H inför matchdag 3:
Lag - Antal matcher - Målskillnad - Poäng
Juventus    2                 +4                 6
Chelsea     2                    0                 3
Zenit          2                 +3                 3
Malmö       2                 -7                  0

Övrig information
Avspark: Onsdag 20 okt kl 21:00
Domare: François Letexier (FRA)
Sänds av: C More / Telia

Erik Larholm@eriklarholm2021-10-19 15:58:54
Author

Fler artiklar om Chelsea