Eleda Stadion, 2021-11-02 18:45

Malmö FF - Chelsea

Inför: Malmö FF - Chelsea FC
De båda ungdomarna Havertz och Hudson-Odoi blir viktiga mot Malmö. Blir det varsitt mål månne?

Inför: Malmö FF - Chelsea FC

Dags för returmatchernas senhöst att ta sin början. Först ut är Chelseas möte Malmö FF, det svenska laget som nyligen besökte Stamford Bridge och som där fick sig en ordentlig lektion.

Historik
Chelsea har nu mött Malmö i CL-sammanhang en gång, det var lagets senaste möte på Stamford Bridge för bara ett par veckor sedan. Chelsea vann stort och var spelmässigt överlägsna. Ser man till möten i stort så spelade lagen mot varandra så sent som 2019 i Europa League. Chelsea vann då med 2-1 på svensk mark för att sedan tvåla till skåningarna med klara 3-0 på hemmaplan. Målskyttar för Chelsea den gången Ross Barkley och Oliver Giroud i första matchen, samma två män i returen där också Callum Hudson-Odoi hittade målet.

Historiskt sett når Malmö sällan längre än till gruppspelet, om man ens tar sig dit. Denna gång har man gjort det, men deras inledning av detta gruppspel låter tala att man får det svårt att ta en plats bland de två främsta i gruppen som avancerar till slutspel.

Läget i lagen
Chelsea:
På måndagens pressträff lät coach Thomas Tuchel meddela att laget saknar flertalet namnkunniga spelare. Lukaku, Werner, Kovacic och Mount, alla är de hemma och ser matchen framför TVn. Skador på de första tre, Mount är fortsatt sjuk, dock inte Corona.

Med tanke på dessa förutsättningar så är offensiven inte vad den skulle kunna vara. Det blir viktgt att Hudson-Odoi, Havertz och Ziyech gör allt i deras makt för att påverka den formkurva som senast ändå börjat att peka uppåt för dem alla. Kan det vara så att denna period blir Hudson-Odois riktigt genombrott? Det var länge sedan den snabbe Hudson spelat så här många minuter i följd i offensiva positioner.

Det är bra att laget har en fortsatt god defensiv, kanske för tillfällen bäst i världen? Man kan bygga bakifrån, kanske t om sjunka något med laget för att ge sina snabba spelare i offensiven mera yta till löpningar.

Möjlig startuppställning (3-4-3):
Mendy, Azpiliucueta, Silva, Rudiger, James, Chilwell, Kanté, Jorginho, Havertz, Ziyech, Hudson-Odoi

Malmö:
Laget är fortfarande med i guldstriden på hemmaplan där man fortfarande har siktet inställt på guld. Segern senast mot Sirius satt långt inne, men man vann och visade klar vinnarskalle i slutet av den matchen.
Skadade i lördags och utanför laget var Beijmo, Kundsen, Lewicki, Nielsen och Toivonen. Att chansa med någon av dem som varit/är skadade mot Chelsea när man är i det läge man är i Allsvenskan är inte sannolikt. Nielsen när vara tillbaka då han endast var avstängd för gula kort i Allsvenskan. Lewickis medverkan är oklar då endast personliga skäl stod som anledning senast.
Möjlig laguppställning (4-4-2):
Dahlin, Brorson, Nielsen, Larsson, Olsson, Pena, Berget, Innocent. Christiansen, Rakip, Çolak, Birmancevic


Förväntad matchbild och tips
Malmö bör ha en stor dos revansch att ta fram i detta möte. Troligen ger man matchen en chans inför hemmapubliken och på ren adrenalin är Malmö med första matchens första 20 minuter. Chelsea skicklighet kommer så småningom att göra skillnaden och ge ett allt större bollinnehav.
Chelsea har varit effektiva på sistone, kan laget fortsätta med detta är inte omöjligt att matchen rinner i väg och helt ur de skånska händerna. Det Chelsea har tappat i skadade stjärnor har man vunnit i bänkspelare som ser sin chans att spela till sig något mera. Detta har man gjort bra och att motivationen hos både spelare och lag finns hos gästande Chelsea är det ingen tvekan om.
Ett dominant Chelsea kommer med största sannolikhet inte att vara lika överlägset, men det kommer att vara en stor skillnad och allt annat än en klar vinst för de mörkblå är långt, långt bort.

Tips: Malmö – Chelsea 1 – 3

Grupp H
Spelade Vunna Oavgjorda Förlorade Målskillnad Poäng
Juventus 3 3 0 0 5 9
Chelsea 3 2 0 1 4 6
Zenit 3 1 0 2 2 3
Malmö 3 0 0 3 -11 0










Övrig information
Avspark: Tisdag 2 nov kl 18:45
Domare: Felix Brych (GER)
Sänds av: C More / Telia
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-11-01 16:23:11
Author

Fler artiklar om Chelsea