Stamford Bridge, 2022-04-06 21:00

Chelsea - Real Madrid

Inför Chelsea FC - Real Madrid
King vs King! Giganten i mål, vår okrönte konung Edouard Mendy står under onsdagskvällen öga mot öga med Real Madrids målkung Karim Benzema. Vem blir The king of kings?

Inför Chelsea FC - Real Madrid

Dags för kvartsfinal i Champions League. Förra årets bägge semifinalister möts ännu en gång, denna gång i kvartsfinal. Blir utgången densamma?

Historia
Real Madrid kan sannerligen kallas för mesta mästarna då man vunnit turneringen hela 13 gånger. Inget annat lag har fler titlar. Faktum är tvåan Milan är hela 6 titlar efter Real Madrid med sina 7.

Real Madrid har även flest matcher (459) och det lag som deltagit flest gånger i turneringen (47). Man har flest vunna matcher (274) samt flest gjorda mål (1009). I laget återfinns mannen som spelat flest minuter i Champions League genom alla tider, Cassillas. Han har spelat 16672 minuter vilket motsvarar dryga 180 matcher.

Real Madrid går ofta långt i turneringen, senast nådde man semifinal där man som bekant föll mot mästarna Chelsea. För Chelseafans är förra våren som en stor sol, en lång period av glädje där matcherna mot Real Madrid var en av höjdpunkterna. Detta är faktiskt enda gångerna som lagen möts i Champions League-sammanhang. Bra facit för Chelsea således.

Läget i lagen – Chelsea
Förutom i lördags så har Chelsea varit stabila en lång period. Man har radat upp vinster mot på pappret sämre lag och spelat jämnt med lag så som Liverpool. Den stora förlusten senast mot Brentford var tung för såväl laget som fans. Låt oss hoppas på en dålig dag på jobbet. De individuella misstag man då gjorde är inget man har råd med på onsdag.

Ben Chillwell är fortsatt skadad, men i övrigt ser det ganska bra ut. Reece James var på planen senast och lär behövas mot Real Madrid. Christian Pulisic vilade senast efter att ha spelat med USA under landslagsuppehållet. Han lär vara tillbaka på bänken mot Real Madrid alternativt i startelvan. Tveksam till spel är Callum Hudson-Odoi som har problem med en hälsena. Oavsett så lär knappast Callum starta, inte heller vara aktuell för ett inhopp.

Trolig laguppställning: Mendy (GK), Rudiger, Silva, Azpiliucueta, Alonso, James, Kante, Kovacic, Mount, Ziyech, Havertz

Läget i laget – Real Madrid
Efter totalförnedringen mot Barcelona så var det ett Real Madrid som återigen var tillbaks på vinnarspåret senast. Man vann i ligan mot Celta Vigo med 2-1 efter att en viss Karim Benzema gjort 2 mål. På skadelistan återfinns som oftast Eden Hazard tillsammans med Isco och Jovic. Med tanke på hur många bra spelare som finns i truppen är detta ingen katastrof.

Visserligen lär inte förlusten mot Barcelona vara helt bortglömd, men man står ändå starka i och med att man slog ut Paris i åttondelsfinalen. På sättet man gjorde det och att man gjorde det skapar lite andra förutsättningar än förra året då man mötte Chelsea.

Benzema är stekhet denna säsong och öser in mål. Det är med honom på banan som laget återigen är en av favoriterna till att vinna årets upplaga av Champions League. Man står med en bra chans mot Chelsea, men om man är favorit är tveksamt.

Trolig laguppställning: Courtois (GK), Vazquez, Militao, Alaba, Mendy, Kroos, Casemiro, Modric, Asensio, Benzema, Vinicius Junior

Förväntad matchbild
Troligen en ganska jämn matchbild är att vänta. Möjligen att bortalaget från Madrid tänker att man skall spela på omställningar mot ett hemmalag som allt som oftast har klart mera boll än sina motståndare på Stamford Bridge. Real å andra sidan har ett lag med spelare som även på bortaplan kan hantera ett stort bollinnehav.

Det är ett Real som under de sista 5-7 matcherna inte övertygat med tanke på vilka spelare man har i laget. När man blev förnedrat av Barcelona i El classico saknades Karim Benzema i offensiven. Men honom tillbaka på planen blir man ännu hetare i offensiven och säkert mera intresserat av att anfalla.

Sammanfattningsvis, troligen får vi se en rätt så jämn matchbild där det handlar om att hålla nere antalet misstag och bjuda motståndaren på så lite det bara går. En våldsam offensiv, mängder med mål? Glöm det.

Mitt tips: 2-1

Referee: Clément Turpin FRA
Assistant referees: Nicolas Danos FRA, Cyril Gringore FRA
Fourth official: François Letexier FRA
Video Assistant Referee: Jérôme Brisard FRA
Assistant Video Assistant Referee: Delajod Willy FRA

Matchen spelas onsdagen den 6 april
Avspark kl. 21.00 på Stamford Bridge
Matchen visas på Cmore
  
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-04-05 20:27:10
Author

Fler artiklar om Chelsea