-

Inför: Chelsea - Liverpool
Senaste mötet herrarna emellan renderade i tio matchers avstängning för Luiz Suárez.

Inför: Chelsea - Liverpool

Att haka på i toppen eller att glida ifrån. Det gäller för båda lagen när 2013 avslutas med tungviktsmatch på Stamford Bridge.

Chelsea under José Mourinho höll sin imponerande hemmasvit vid liv efter den knappa segern mot Swansea under Boxing Day, samtidigt som Liverpool föll tungt borta mot Manchester City med 2-1. Nu möts lagen i en vad som på förhand kan bli en riktig nagelbitare och en tidig nyårskaramell. 

De kungsblå har blandat och gett under säsongen, men ligger trots det något knackiga spelet på en tredjeplats, en poäng före Liverpool. Mourinho själv berömmer sitt Chelsea och säger att man arbetar hårt för varandra när det inte fungerat, men har vid lika många tillfällen påpekat att effektiviteten framför mål varit under all kritik. Han vill inte lägga skulden på lagets anfallare även om han önskar att deras (näst intill obefintliga) målsnitt höjdes.

Gästerna delar inte det problemet. Under hösten har Luis Suárez och Daniel Sturridge mäktat med 28 mål, där den förstnämnde leder skytteligan med sina 19 fullträffar. 

Trots den tydliga kontrasten på forwardssidan kan matchen bli en tidig nyårskaramell när de två giganterna möts i det här kalenderårets sista match. Chelsea vill avsluta 2013 med flaggan i topp och Mourinhos borg blir något att bita i för Suárez.

Chelsea

Chelsea kommer till spel utan Ramires som drog på sig sitt femte gula kort för säsongen mot Swansea. I brasilianarens frånvaro kommer sannolikt Frank Lampard kliva in från start bredvid Mikel på det central mittältet. 

Ashley Cole och David Luiz kommer troligtvis få kliva åt sidan och ge plats åt Cesar Azpilicueta och Gary Cahill i backlinjen, samtidigt som Fernando Torres startar på topp mot sin gamla klubb.

Tänkbar startelva;
Cech - Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta - Lampard, Mikel - Schürrle, Oscar, Hazard - Torres


Liverpool

Saknar sedan tidigare lagkaptenen Steven Gerrard, Sebastian Coates och Daniel Sturridge på grund av skadors samtidigt som det råder vissa frågetecken kring Jon Flanagan. Victor Moses som är på lån från Chelsea är heller ej tillgänglig.

Brendan Rodgers kan komma att göra någon mindre förändring av startelvan som senast ställdes mot Manchester City.

Tänkbar startelva;
Mignolet - Johnson, Skrtel, Touré, Cissokho - Allen, Lucas, Henderson - Sterling, Suárez, Coutinho


Matchen visas på Viasat Fotboll (HD) och Viaplay med start kl 17.00.

Viktor Skoog viktor@chelseasweden.com2013-12-28 23:13:00
Author

Fler artiklar om Chelsea