Inför: Chelsea - Man City
Vem kommer längst?

Inför: Chelsea - Man City

Under eftermiddagen möter Chelsea Manchester City på Wembley för att spela semifinal i FA cupen, laget som lyckas dra det längsta strået får möta Wigan i final.

Chelsea ställs ännu en gång mot Manchester City under säsongen, detta blir den fjärde sammandrabbningen lagen mellan, där Manchester City haft övertaget med två vinster och en oavgjord match. Här följer lagens fem senaste möten.

Man City 2:0 Chelsea
Chelsea 0:0 Man City
Man City 3:2 Chelsea
Man City 2:1 Chelsea
Chelsea 2:1 Man City

Chelsea
Chelsea är för närvarande, trots sitt intensiva spelschema i en hyfsat bra form, där tränaren Rafa Bentiez lyckats rotera väldigt mycket. Senast spelade man Europa League torskade man med ett b-betonat lag i Moskva mot Rubin Kazan med 3-2, men gick ändå vidare till semifinal där Basel väntar.

UEL Rubin Kazan-Chelsea 3:2 
PL Chelsea-Sunderland 2:1 
UEL Chelsea-Rubin Kazan 3:1
FA-C Chelsea-Man Utd 1:0 
PL Southampton-Chelsea 2:1 

På skadelistan hittar vi Ashley Cole tillsammans med Gary Cahill och Oriol Romeu. Ryan Bertrand som var sjuk senast är tveksam till spel och kommer testas sent intill matchstart. Ute till vänster har Benitez alltså samma dilemma som mot Rubin, men då valde spanjoren att starta med veteranen Ferreira. I anfallet är det svårt att säga vem som startar, med tanke på Fernando Torres fina form den senaste tiden, i och med att Ba utgick mot Sunderland halvskadad i halvtid lär vi få se spanjoren på topp. 

Cech kan vi vänta oss i målet med Azpilicueta, Ivanovic och Terry, till vänster förväntar jag mig Luiz eller Ferreira ifall Bertrand inte blir spelklar. Mikel och Ramires är båda i fin form och kommer nog spela på de mer defensiva mittfältsplatserna. Oscar, Mata och Hazard lär spela bakom Fernando Torres, alltså:

Förväntad startelva (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Terry, Luiz; Ramires, Mikel; Oscar, Mata, Hazard; Torres 

Manchester City
Manchester City kommer att gå in i matchen med högt självförtroende efter sin imponerande seger mot Manchester United . Att återta första plats och skydda titeln kan ses som en omöjlig uppgift då Man Utd ligger 12 poäng före sina ljusblåa rivaler i toppen av tabellen, men en andra FA-cup seger utöver tre säsonger ses nog som ett realistiskt mål för Roberto Mancinis män om man lyckas vinna över Chelsea. 

PL Man Utd-Man City 1:2 
PL Man City-Newcastle 4:0 
PL Everton-Man City 2:0 
FA-C Man City-Barnsley 5:0 
PL Aston Villa-Man City 0:1

David Silva sägs, likt Bertrand, att testas sent för att se om han kan ta en plats i startelvan på Wembley, detta efter att  spanjoren drog på sig en skada sent på Old Trafford i måndags. Sergio Agueros lysande inhopp väntas ge honom en startplats med tillsammans Carlos Tevez. Vilket gör att antingen Milner eller Nasri hänvisas till bänken om Silva blir spelklar. 

Förväntad startelva (4-2-3-1): Hart; Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy; Toure, Barry; Milner, Tevez, Nasri; Aguero

Matchbild, tips och fakta
Båda lagen är taggade och vill mer än gärna avancera för att få med sig en eventuell troffé ifrån denna säsong, jag tror att Chelsea kommer börja lite mer försiktigare och vänta på att City öppnar upp sig mer vilket ger Chelsea mer ytor till kontringar och liknande. Jag tror att matchen slutar oavgjort och går till förlängningar, eller till och med straffar.

- Matchen börjar 17:00 och visas på tv10
- Vinnaren möter Wigan i final som även den spelas på Wembley
- Glöm inte Chelseatipset
- Redaktionen ursäktar för en sen matchrapport

 

Stefan Petranovic2013-04-14 13:25:04
Author

Fler artiklar om Chelsea