Inför: Chelsea - Milan
Dags att ta hem säsongens första seger i Champions League!

Inför: Chelsea - Milan

Efter bara en inspelad poäng efter två omgångar ligger Chelsea sist i gruppen. I den tredje omgången är det tabellettan Milan som kommer på besök.

Det är ett högt tempo på matcher som vi ser nu i början på hösten. Vi är redan inne på den tredje omgången i årets upplaga av Champions League och Chelsea är piskade att få till ett bra resultat. Efter två spelade matcher ligger laget sist med en inspelad poäng. Till Chelseas försvar är det inget av lagen i gruppen som har gått rent och det är enbart tre poäng upp till toppen där dagens motstånd Milan huserar. 

Läget i lagen:
Chelsea:
Chelsea kommer från en viktig seger i ligaspelet där Conor Gallagher frälste Londonklubben på tilläggstid. Det var Graham Potters första vinst för sitt nya lag. På grund av inställda matcher och landslagsuppehåll var det enbart Potters andra match i rodret och det är fortsatt svårt att sia om hur Chelsea kommer att spela eller exakt vilka spelare som engelsmannen föredrar att sätta på banan. Potter kommenterade sina motståndare på presskonferensen där han sa att Milan är ett tufft lag och för att få med sig ett bra resultat ikväll behöver vi spela på topp och få med oss en bra hemmapublik i ryggen. 

Efter två spelade matcher i gruppspelet har Chelsea förlorat en och kryssat en match. Det var mot lag som är sämre på pappret än kvällens motståndare Milan.

Potter bekräftade på presskonferensen inför matchen att Edouard Mendy är frisk och tillbaka i träning men han la även till att han litar på bägge två och att det i nuläget inte finns någon självklar etta. Kepa gjorde även en bra insats i helgen, vilket kan betyda att han får fortsatt förtroende mellan stolparna. I övrigt bekräftade Potter att Kante är fortsatt på skadelistan och att Jorginho och Havertz är både osäkra att kunna komma till spel. Cucurella är tillbaka och är tillgänglig efter att ha missat helgens ligamatch. 

Som sagt är det svårt att sätta en startelva så här tidigt in på Potters Chelseasejour men med tanke på vilka spelare som är skadade och hur det har sett ut hittills kan en startelva se ut på följande sätt.

Möjlig startelva: 4-2-3-1
Kepa, Chilwell, Fofana, Silva, James, Kovacic, Loftus Cheek, Sterling, Gallagher, Mount, Aubameyang

AC Milan
Serie A mästarna från Milano kommer från en tung 3-1 seger i ligan där man avgjorde sent på tilläggstid borta mot Empoli. Efter åtta spelade omgångar hemma i Italien ligger de på femteplats med tre poäng bakom ettan Napoli. Ute i Europa har de kryssat en och vunnit en och är med sina fyra inspelade poäng först i gruppen. Senast vann man med 3-1 mot Dinamo Zagreb. Milan har annars en lång och succeartad Champions league historia. I början av 2000-talet var man i final tre gånger och gick segrande ur två av dessa tillfällen. Senast säsongen 06/07 när man besegrade Liverpool i finalen. 

I laget finns den evigt underskattade Olivier Giroud som bland annat var med och sköt hem en Europa League titel för Chelsea. Stefano Piolis mannar är annars ett svårslaget lag med en defensiv som är svårt att bryta ned. Det visade man definitivt förra säsongen när man vann hela Serie A.
I backlinjen hittar vi även Chelseaprodukten Fikayo Tomori. Milan har några noterbara skadefrånvaron där vi hittar bland annat Maignan, Hernandez och Ibrahimovic.

Möjlig startelva: 4-2-3-1
Tatarusanu, Toure, Tomori, Kjaer, Calabria, Tonali, Bennacer, Leao, Diaz, Saelemaekers, Giroud

Förväntad matchbild & tips
Efter bara en inspelad poäng efter två matcher behöver Chelsea få med sig ett bra resultat här och helst en seger för att inte tappa mer mark i tabellen. Milan är en tuff uppgift och Potters mannar behöver verkligen komma upp en nivå till för att kunna få med sig tre poäng. Jag tror att Chelsea kommer ta tag i taktpinnen och styra matchen men att man får se upp med Milans kontringar. Det kan nog svänga lite fram och tillbaka över 90 minuter men tillslut kommer Chelsea ta hem tre blytunga poäng.

Tips: Chelsea 2-1 Milan

Övrigt:
Matchen spelas på Stamford Bridge
Avspark är onsdag 5 oktober 21:00
Domare är Danny Makkelie och VAR-domare är Dennis Higler
Matchen visas på C MORE





 

Sigge Öijer @oijersigge 2022-10-05 09:19:00
Author

Fler artiklar om Chelsea