Stamford Bridge, 2024-10-27 15:00

Chelsea - Newcastle

Inför: Chelsea - Newcastle

Inför: Chelsea - Newcastle

En ny spännande drabbning väntar på Stamford Bridge då Newcastle kommer på besök. Matchen är viktig för båda lagen och det är tre tunga poäng som står på spel.

Historik mellan lagen

Chelsea har mött Newcastle totalt 62 gånger i samtliga turneringar och har följande resultatrad; 33-16-13. Stamford Bridge är ingen favoritarena för Newcastle då bortalaget endast vunnit 2 av 32 möjliga besök.


Läget i lagen:

Chelsea

Chelsea har börjat säsongen positivt och Enzo Maresca har redan satt sin prägel på laget vilket har synts på planen. London-laget kommer senast från en vinst i Conference League mot Panathinaikos då man vann med 1–4 i Grekland. Chelseas skadelista har verkligen ljusnat den senaste tiden och på klubbens hemsida kunde man läsa en artikel om att samtliga spelare är tillgängliga inför helgens match mot Newcastle.

Chelsea har hittills bara tagit fem poäng på hemmaplan och nu är det dags att vända på den trenden och skapa Stamford Bridge till ett fort igen. Frågan är, kommer Chelsea lyckas stoppa ett kontringsstarkt Newcastle?

Möjlig startelva (4-2-3-1): Sanchez, James, Fofana, Colwill, Cucurella, Caicedo, Fernandez, Neto, Palmer, Sancho, Jackson.

Newcastle

Newcastle har blandat och gett under höstens ligamatcher och laget ligger just nu på en nionde placering men man har häng på toppen av tabellen vid en vinst på söndag. Newcastle har flera talangfulla spelare som kan avgöra matcher på egenhand och ett av de främsta hoten under säsongen har varit Anthony Gordon. Gordon är en spelare som är både teknisk och vindsnabb och han har vuxit in i laget på riktigt under den här hösten. En annan spelare som ska lyftas enligt mig är Bruno Guimaraes. Bruno som han kallas i folkmun är en nyckelspelare för Newcastle och det är han som håller ihop innermittfältet på ett mästerligt sätt.

En spelare som inte har fått det att funka under säsongen är Alexander Isak som har haft stora skadeproblem. Isak har inte heller sett lika vass ut som förra säsongen då svensken var en av Premier Leagues bästa anfallare.

På skadelistan finns det flera namn som kommer att saknas inför matchen och det är följande: Jamaal Lascelles, Sven Botman, Callum Wilson, Kieran Trippier, Martin Dubravka. Newcastle kommer senast från en tung förlust med 0–1 på hemmaplan mot Brighton förra helgen.

Möjlig startelva (4-3-3): Pope, Livramento, Schär, Burn, Hall, Tonali, Guimaraes, Joelinton, Murphy, Isak, Gordon.

Förväntad matchbild:

Det blir nog en intensiv och spännande match på många sätt under söndagen på Stamford Bridge. Chelsea kommer att ta tag i taktpinnen från start och man lär ha ett stort bollinnehav då Newcastle kommer att fokusera på att kunna utnyttja sitt farliga kontringsspel.

Som sagt det är två intressanta lag som gör upp om tre viktiga poäng och vill man hänga med i toppen av tabellen måste man vinna dessa matcher. Jag tror och hoppas givetvis på en vinst för hemmalaget men det lär inte bli en lätt nöt att knäcka.

Speldatum och tid: 27 oktober, 15:00

Domare: Simon Hooper

Speltips: 3–1

Matchen visas på: Viaplay/Viasats kanaler


 

Linus SjöströmLinussjostrom992024-10-26 15:20:00
Author

Fler artiklar om Chelsea