Inför: Chelsea - Rubin Kazan

Inför: Chelsea - Rubin Kazan

Under torsdagskvällen gästar det ryska laget Rubin Kazan västra London och möter Chelsea, som just nu besitter ett tight spelschema, i den första kvartsfinalen i Europa League.

Chelsea kommer till matchen efter att ha slagit ut Sparta Prag och därefter Steua Bukarest. Gästerna Rubin slog ut en av favoriterna i sextondelsfinal, Atl. Madrid och i nästa rond fick man krävdes förlängning mot Levante i returen efter att båda matcherna slutat mållösa, med en man mer lyckades man göra två mål efter 120 spelade minuter.

Chelsea kommer senast från den underhålland 1-0 matchen i FA-cupen mot United i måndags där man lyckades kvalificera sig vidare till semifinal där Manchester City väntar på Wembley. Efter storspel av Cech i målet och starkt agerande av spelare som Mikel, Ba och Ivanovic vann man matchen och lyckades gå vidare, förvånandsvärt var att den offensiva trion bestående av Mata, Hazard och Oscar inte särskillt på hugget som under de tidigare matcherna, vi får hoppas på uppryckning till morgondagens match.

Till skadelistan ansluter Ashley Cole som tillsammans med Romeu missar matchem. Ba saknas pga. att han spelat turneringen med Newcastle. Gary Cahill är tveksam till spel och  John Terry lär starta tillsammans med Luiz. Mikel lär vi se tillsammans med Ramires på mitten och framför sig Hazard, Oscar och Juan Mata. Fernando Torres i anfallet.

Alltså (4-2-3-1): Cech, Azpilicueta, Terry, Luiz, Bertrand, Mikel, Ramires, Oscar, Mata, Hazard, Torres.

Gästerna Rubin Kazan är i en fin form för tillfället då man på de fem senaste matcherna har tre vinster och två oavgjorda, därbland vinst mot Zenit och Lokomotiv Moskva. Tränaren Kurban Berdyev har en skadefri trupp och kan alltså välja vem han vill till startelvan. Ryssen sägs vara beredd att låta Bribas Natkho komma tillbaka i startelvan efter israelens fina prestationer i landslaget under förra veckan. 

Ryzhikov väntas starta i målet, framför honom lär vi får se Navas, Kuzmin, Kaleshin och argentinaren Ansaldi. Sharonov, Orbaiz, Eremenko och Karadeniz kan vi vänta oss på mittfältet och med Natkho släpandes bakom Dyadyun eller den stora Rondon. 

Tänkbar startelva (4-4-1-1):Ryzhikov, Navas, Kuzmin, Kaleshin, Ansaldi, Sharonov, Orbaiz, Eremenko, Karadeniz, Natkho, Dyadyun

- Matchen börjar 21:05 och visas på TV4 Sport
- Benitez är tillsammans med Villas Boas de enda tränarna i turneringen som har vunnit Europa League tidigare
- Rubin har inte förlorat i fem matcher i Europa Leauge denna säsongen
- Chelsea har möjlighet att bli det första laget att vinna UEFAs två stora turneringar efter varandra
- Glöm inte Chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-04-03 21:55:53
Author

Fler artiklar om Chelsea