Stamford Bridge, 2021-03-21 14:30

Chelsea - Sheffield U

Inför: Chelsea-Sheffield United
Jorginho firar sitt segermål när Chelsea besegrade Sheffield med 2-1 i februari.

Inför: Chelsea-Sheffield United

I senaste omgången av FA-Cupen tog Chelsea en bortaseger över Barnsley med 1-0. Nu väntar Sheffield United hemma på Stamford Bridge i kvartsfinal.

Morgondagens möte mellan Chelsea och Sheffield United blir det sjätte FA Cup-mötet genom tiderna. Första gången någonsin som Chelsea spelade FA Cup-final stod Sheffield som motståndare, en match som ägde rum under krigstid på Old Trafford i april 1915 och som Sheffield vann med 3-0. På tre FA Cup-matcher på Stamford Bridge har Sheffield varken lyckats med att göra mål eller vinna.
Det senaste mötet ägde rum i femte rundan i februari 1992, en match som Chelsea vann med 1-0 och Graham Stuart blev matchens enda målskytt. Det första mötet på Stamford Bridge spelades i januari 1912, även då gick Chelsea segrande ur mötet med 1-0. I mars 1967 vann Chelsea hemma med 3-0 och i enda FA Cup-mötet mellan lagen som spelats på Sheffields hemmaplan ägde rum i mars 1952, en match som Chelsea vann med 1-0.

I de senaste tio matcherna mellan lagen har Chelsea vunnit fem matcher, Sheffield fyra och en match har slutat oavgjort.

I Premier League-sammanhang har lagen mötts två gånger den här säsongen, första mötet spelades på Stamford Bridge i november. Då öppnade Sheffield målskyttet i matchens nionde minut genom David Mcgoldrick men sedan kom Chelsea igång och vann matchen med 4-1 efter att fyra olika spelare lyckades med målskyttet. (Tammy Abraham, Ben Chilwell, Thiago Silva och Timo Werner)

Den andra matchen spelades på Bramall Lane i februari, även då gick Chelsea segrande ur striden. Mason Mount öppnade målskyttet i matchens 43:e minut, i matchens 54:e minut satte Antonio Rudiger olyckligtvis bollen i eget mål men endast fyra minuter senare fick Chelsea en straffspark som Jorginho sköt i mål och fastställde slutresultatet med 2-1.

Läget i lagen:

Chelsea
Chelsea inledde FA-cupen med två segrar på hemmaplan. Först besegrades Morecambe med 4-0 och sedan Luton Town med 3-1. I femte rundan mötte man Barnsley på bortaplan och Tammy Abrahams mål räckte till seger och avancemang till kvartsfinal.

Sedan Thomas Tuchel tog över som huvudtränare har laget gått som tåget och inte förlorat på tretton matcher i alla tävlingar, nu siktar man på att nå FA-cupens semifinal för elfte gången på tjugo säsonger. I onsdags slog man ut Atletico Madrid ur Champions League och på de senaste fyra ligamatcherna har man vunnit två (1-0 över Liverpool och 2-0 över Everton) och spelat oavgjort två gånger. (Manchester United och Leeds, båda matcherna slutade 0-0) För tillfället är man på fjärde plats i Premier League-tabellen.

Thiago Silva är inte tillgänglig mot Sheffield på grund av skada, Tammy Abraham är tveksam till spel men det finns en chans att Andreas Christensen, som missade onsdagens match mot Atletico Madrid på grund av sjukdom, är tillgänglig.

Jorginho och Mason Mount var inte tillgängliga mot Atletico på grund av avstängningar, båda två lär få chansen från start.

Sheffield United
I säsongens upplaga av FA-cupen har Sheffield besegrat Bristol Rovers borta med 3-2, Plymouth hemma med 2-1 och Bristol City hemma med 1-0. I ligan har det gått otroligt trögt och laget är på sista plats med fjorton poäng på 29 matcher och endast fyra ligasegrar på hela säsongen, i senaste ligamatchen förlorade man borta mot Leicester med hela 5-0.

Chris Wilder, som tränat klubben i fem år, avgick nyligen och Paul Heckingbottom har tagit över som tillfällig tränare.

Phil Jagielka missat troligtvis matchen mot Chelsea på grund av familjeskäl, förutom Jagielka har Sheffield hela sju spelare borta på grund av skador. (David McGoldrick, Sander Berge, John Egan, Jack O'Connell, Jack Rodwell och Jack Robinson)

Ethan Ampadu är inte tillgänglig eftersom han är utlånad till Sheffield från Chelsea.

Förväntade startelvor:

Chelsea: Kepa Arrizabalaga, Cesar Azpilicueta, Andreas Christensen, Kurt Zouma; Reece James, Jorginho, Mateo Kovacic, Marcos Alonso; Mason Mount, Christian Pulisic; Olivier Giroud

Sheffield: Aaron Ramsdale, Kean Bryan, Chris Basham, Enda Stevens; Max Lowe, John Lundstram, John Fleck, Oliver Norwood, Jayden Bogle; Oliver Burke, Billy Sharpe

Förväntad matchbild: Självkänslan hos Chelsea-spelarna är på topp och man kommer ge sitt allt för att både förlänga Tuchels obesegrade svit samt att ta sig till semifinal. Chelseas försvarsspel har varit väldigt stabilt på senaste tid medan Sheffield haft det tungt. Att Sheffields bästa målskytt David Mcgoldrick inte är tillgänglig gör det inte heller lättare för deras del. Chelsea borde klara av att ta en komfortabel seger.

Speltips: 2-0 till Chelsea

Avspark: Söndag 21.3 kl. 14:30, matchen sänds på Viasat Sport Extra.
Spelplats: Stamford Bridge
Domare: Andrew Madley
VAR: Peter Bankes
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-03-20 12:00:51
Author

Fler artiklar om Chelsea