Inför: Chelsea – Southampton
Vinner vi ännu en gång mot ett polkagrisrandigt lag?

Inför: Chelsea – Southampton

Ligacupdags då vi imorgon kväll möter seriekonkurrenten Southampton på Stamford Bridge i åttondelsfinal i turneringen.

Chelsea har riktigt fin form för tillfället och man har spelat bländande fotboll trots ganska behagligt motstånd i de senaste matcherna. Dock kan man kan ju faktiskt påstå att vi rånade Brentford på poäng i derbytveckan innan vi mötte Norwich i ligan i helgen då Mendy räddade oss. 
En styrka i sig såklart att vinna en sådan match trots knackigt spel då vi stundtals var helt utspelade i den andra halvleken i derbyt för lite mer än en vecka sedan. Lördagens match däremot mot Norwich var det en aktion som heter duga från våra blåa krigare, då bortakeepern fick plocka bollen ur nätet hela sju gånger medan våran fantastiska senegales inte behövde göra det någon gång alls. 

Senaste mötet mellan Chelsea och Southampton slutade med Chelsea-seger med 3-1 efter ett sent avgörande med två Chelseamål de sista 10 minuterna. Southampton hade dessförinnan kvitterat på straff signerat Ward-Prowse, innan engelsmannen blivit utvisad bara minuter senare efter en riktigt vårdslös tackling på Jorginho. Därefter skapade hemmalaget ett enormt tryck och till slut kunde inte sydkustlaget att stå emot. 


Nu när det närmar sig slutfasen av turneringen så är är det desto svårare att veta hur Tuchel kommer mönstra laget. Kommer vi få se en del nya spelare i elvan som inte var på planen i helgen eller vill tysken att vi ställer en mer ordinarie elva likt den mot Norwich nu när vi har kommit en bit in i turneringen? 
Det må låta optimistiskt, men även om vi spelar med flera av spelarna som satt på bänken sist, i morgondagens match så kommer vi vara den klara favoriten att vinna matchen och ha bra chans att kunna avancera vidare. För så bred och bra trupp har vi. 

Chelsea
 
Läget i laget:

Jag tror att laget kommer att luftas likt senaste matchen i turneringen mot Aston Villa. Sen är ju ligan mer prioriterat. Vissa spelare är mer slitna än andra. Detta är ju den lägst prioriterade turneringen av egentligen samtliga klubbar i ligan. FA-cupen däremot är något annat med tanke på hur traditionell den är. Troligtvis kommer Pulisic missa matchen eftersom han är fortsatt skadad. Detsamma gäller både Werner och Lukaku som också är skadade, vilket ger Tuchel huvudbry inför matchen. Havertz var helt ur slag mot Norwich och även han behöver vila med tanke på forwardssituationen. Frågan är bara hur vi kan ställa upp längst fram om han inte heller är i startelvan. Förmodligen så kommer han starta som ensam forward.



Senaste fem matcherna:

Chelsea - Norwich 7-0
Chelsea - Malmö 4-0
Brentford – Chelsea 0-1
Chelsea – Southampton 3-1
Juventus – Chelsea 1-0
 

Möjlig startelva: (3-4-2-1)

Kepa, Chalobah, Sarr, Rüdiger, Hudson-Odoi, Saul, Kanté, Alonso, Ziyech, Mount, Havertz


Southampton

Läget i laget:


Laget kommer från ett 2-2-kryss mot Burnley vilket man ser som en missräkning sett till matchbilden då man var dominanta. Annars har man blandat och gett i de senaste matcherna och deras nuvarande tabellplacering är ganska väntad med tanke på spelartappen de har haft under sommaren. Man väntas få en tuff säsong men har spelmässigt varit med i matcherna.
En gissning är att Southampton kommer att satsa lite mer och gå in för det mer än hemmalaget då man ser det lite som en bra chans att komma långt i en av de inhemska cuperna. Värt att notera är att Chelsea-lånet Armando Broja inte får spela matchen. James Ward-Prowse kommer inte heller till spel då han är avstängd. Även Jack Stephens har skavanker och missar matchen.

Senaste fem matcherna:

Southampton – Burnley 2-2
Southampton – Leeds 1-0
Chelsea - Southampton 3-1
Southampton – Wolverhampton 0-1
Sheffield United – Southampton 2-4 (Efter str)

Möjlig startelva: (4-2-2)

McCarthy, Walker Peters, Bednarek, Salisu, Perraud, Walcott, Diallo, Romeu, Djenepo, Redmond, Long

Senaste fem mötena mellan lagen:

Chelsea – Southampton 3-1 (2021)
Southampton – Chelsea 1-1 (2021)
Chelsea – Southampton 3-3 (2020)
Chelsea – Southampton 0-2 (2019)
Southampton – Chelsea 1-4 (2019)



Förväntad matchbild och tips:

Chelsea kommer att äga mycket boll medan sydkustlaget kommer få rikta in sig på kontringar och fasta situationer. Nu är inte Ward-Prowse med och bortalagets fokus kommer nog bli kontringar helt och hållet med snabbe Redmond och framförallt Walcott i spetsen. Vi vet att Chelsea har en högre högsta nivå samt större bredd om man jämför lagen och bör avancera vidare. 


Tips: 2-1 (Ziyech, Alonso & Redmond) 

Vad? Ligacupen
Var? Stamford Bridge, London
När? Imorgon 20.45
Kanal? Viasat Sport/Viaplay

Daniel Karlsson2021-10-25 21:04:14
Author

Fler artiklar om Chelsea