Inför: Chelsea - Southampton
Senast lagen möttes så vann Saints

Inför: Chelsea - Southampton

Chelsea kommer Souhtampton som har imponerat hittils under säsongen under söndagen och hemmalaget kommer göra allt för att hålla avståndet så litet som möjligt mot tabellettan Arsenal som under lördagen möter Cardiff.

Jose Mourinhos män såg ut att vara i bra form när de besegrade West Ham United med 3-0 förra helgen och är därför fyra poäng bakom serieledaren Arsenal.
Men trots tabellplaceringen är formen väldigt ifrågasatt bland många. Efter att ha förlorat 2-0 borta mot Newcastle och med hjälp av en ytterst tveksam straff i slutminuten mot West Bromwich Albion gav ett oavgjort resultat innan landslagsuppehållet. Under veckan blev det ännu ett negativt formbesked, 1-0 förlusten mot Basel i mitt i veckan menade tränaren Mourinho att Basel förtjänade med tanke på det bedrövliga spel på planen i Schweiz, samtidigt som att han menade att flera spelare var trötta och slitna. Trots förlusten mot Basel är man klara för avancemang men en vinst mot Steua i nästa omgång behövs för att vinna gruppen.

Gästerna Saints är bara ett par poäng bakom Chelsea och kommer att gå om sina motståndare om de kan uppnå vad West Brom nästan lyckades att klara av, och därmed avsluta Mourinhos ligarekord där han är obesegrad på Stamford Bridge. Förra veckan mötte Southampton tabellettan Arsenal på Emirates där man förlorade med 2-0 efter en tavla av målvakten Artur Boruc. Polacken har fått sin tränares stöd trots den tavla som Olivier Giroud tog vara på. Trots två insläppta under förra helgen är Southampton fortfarande det lag med det bästa försvaret i ligan efter att bara släppt in sju mål på 12 matcher.

Mourinho väntas göra stora förändringar mot Southampton efter en dålig insats mot Basel under veckan. Samuel Eto’o skadade sig under matchen mot Basel och tränaren bekräftade under presskonferensen att anfallaren missar matchen och Fernando Torres väntas ersätta honom. Ashley Cole, Eden Hazard och Juan Mata kan nog kliva in och starta matchen under morgondagen medan David Luiz fortfarande tillsammans med Van Ginkel förblir skadade en längre tid framöver.

Cech lär vi som vanligt se i målet. Till höger i backlinjen har Ivanovic varit orörbar men serbens positionsspel kring Basels mål var tveksamt och spanjoren Azpilicueta kanske övergår till höger. Cahill och Terry startar nog centralt med Ashley Cole vänster om sig. Ramires ska spela centralt och Mourinho lär nog flytta ner brassen på det defensiva mittfältet tillsammans med Lampard. Offensivt tror jag att Hazard, Mata och Schurrle startar bakom Fernando Torres.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard; Hazard, Mata, Schurrle; Torres

I förra mötet mot Arsenal missade nyförvärvet ifrån Kroatien, Dejan Lovren, matchen pga. Sjukdom men väntas vara tillbaka i backlinjen där han varit en klippa och en av många anledningar till varför Southampton släppt in så få mål. Guly Do Padro har nyligen knäopererats och kommer inte komma till spel, men Jack Cork, med förflutet i Chelsea, har kommit tillbaka från en skada tillsammans med Gaston Ramirez, men båda är inte helt säkra för 90 minuter.

Vi lär se Boruc, trots målvaktstabben senaste, stå kvar i målet. Till höger den unga Clynce och centralt i backlinjen portugisten Fonte med Lovren. Den lovande vänsterbacken Luke Shaw, som i somras kopplades samman med Chelsea lär starta matchen imorgon. På det defensiva mittfältet startar med största sannolikhet Schneiderlin tillsammans med kenyanen Wanyama. På de tre offensiva mittfältsplatserna lär Unga Ward-Prowse starta tillsammans med Lallana och Jay Rodriguez och i anfallet ser vi antingen Lambert eller nytillskottet från Roma, Osvaldo.

Förväntad startelva (4-2-3-1): Boruc; Clynce, Fonte, Lovren, Shaw; Schneiderlin, Wanyama; Ward-Prowse, Lallana, Lambert

-       Matchen börjar 17:10 och sänds på Viasat fotboll & HD
-       Domaren M Oliver dömer matchen
-       Glöm inte Chelseatipset!

Stefan Petranovic2013-11-30 15:55:00
Author

Fler artiklar om Chelsea