Inför Chelsea – West Bromwich
Frank Lampard kan göra sitt 200:de mål för Chelsea!

Inför Chelsea – West Bromwich

På lördag gästas Chelsea av överraskningslaget West Bromwich som i nuläget ligger på en sjundeplats. Elva omgångar återstår och det gäller nu för Champions of Europe att börja plocka vinster om man vill spela i den Europeiska klubbfotbollens finrum nästa säsong.

Tabellsituation

Manchester United 68
Manchester City 56

(CL-spel ) Tottenham 51
(CL-kval) Chelsea 49
(Inget CL) Arsenal 47

Everton (42) och West Bromwich (40) känns aningen för långt efter för att slåss om topp 4 på allvar.
I denna omgång så möts även Tottenham och Arsenal, så med lite tur och skicklighet så skulle Chelsea kunna återta tredjeplatsen redan till helgen.

Chelsea

Det var med en defensivt stark insats som man tillslut kämpade ner Middlesbrough i FA-cupen och tog sig till kvartsfinal i turneringen. Terry gjorde en fin insats i mittlåset och det var kul att få se den riktiga kaptenen på plan, men huruvida Benitez tänker spela honom på lördag känns ovisst.

Jämfört med förra ligamatchen så var det endast tre spelare som startade i onsdags, vilket borde medföra pigga ben på de ordinarie spelarna som återtar en plats i helgens startelva, så som Mata, Hazard, Cole och Lampard.

Möjlig startelva:
------------Ba-----------
Hazard--Mata--Marin
---Lampard---Mikel---
Cole-Luiz-Cahill-Azpi
-----------Cech----------

West Bromwich

Birminghamlaget har imponerat över hela säsongen och har med sin nuvarande sjundeplats bra häng på Europa-cup-platserna. Efter en riktig formsvacka med bara en poäng på sex matcher så har man nu två raka segrar med sig i bagaget till Stamford Bridge.

Skadeläget ser väldigt ljust ut då det troligtvis bara är Gera och Thorne som inte kan medverka. Däremot så är det ett väldigt stort avbräck att inte skyttekungen Lukaku får spela, då han är utlånad från just Chelsea och har en klausul i kontraktet som alltså inte tilllåter att han spelar mot sin egna klubb.

Startelvan i förra matchen:
Foster, Reid, Olsson, Yacob, Ridgewell, Morrison, Long, Brunt, Lukaku, Mulumbu och McAuley.

Matchbild och tips

Detta är en match som Chelsea bara ska vinna och jag tror också att man lyckas med det, även om det kan sitta hårt inne. Min gissning är att Mata ger hemmalaget ledningen och att Lampard sätter segermålet efter Bortalagets kvittering vilket ger slutresultatet 2-1 och tar upp Lampard på 200 Chelseamål i karriären.

Matchen sänds i Viasat Fotboll och HD och slipper därför streamas på Viaplay.


 

Filip Bergenbladfilip@chelseasweden.com2013-03-01 18:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea