Stamford Bridge, 2021-01-27 19:00

Chelsea - Wolves

Inför: Chelsea – Wolverhampton
Senast lagen möttes avgjorde Wolves sent. Nu hoppas de kungsblå på revansch

Inför: Chelsea – Wolverhampton

Ett omtumlat Chelsea ska försöka ta revansch på gästande Wolves, när Premier League är tillbaka efter FA-cup-spel. En match mitt i veckan, där tre viktiga poäng står på spel i en svårtippad drabbning

Chelseas ledning valde efter många om och men att skiljas åt ifrån Frank Lampard. Ett beslut som togs emot hårt av många supportrar, men som enligt rykten ska ha legat och pyrt en längre tid. I skrivande stund är ingen ersättande tränare kontrakterad, men rykten florerar om framförallt Thomas Tuchel – tysken som senast tränade PSG, vilka han lämnade i december 2020. Förutom ett tränaravsked som ändå kom oväntat tidigt, ryktas det om flertalet dispyter och konflikter mellan framförallt Rudiger och andra spelare. Och mitt i allt detta ska man alltså ta emot Wolverhampton.

Detta Wolverhampton som på sätt och vis (undantaget matchen mot Everton) inledde Chelseas formdipp, då de gulklädda vann hemma på Molineux den 15e december, med 2-1. Chelsea har de senaste fem matcherna vunnit tre, och förlorat två. Men då ska nämnas att man förlorat mot Leicester och Manchester City, efter två oerhört svaga insatser. Vinsterna har dessutom kommit mot Morecambe, Fulham och Luton – hade man inte vunnit dessa hade troligtvis Lampard tvingats lämna ännu tidigare. Formen på laget är därför inte i närheten av vad den var under framförallt oktober/november, men förhoppningsvis kan ett tränarbyte skapa lite nytändning i truppen – upp till bevis att det inte var spelarna själva allt låg på i slutändan.

Wolverhampton har dock också en riktigt deprimerande period i bagaget. Efter att dessa lag möttes i december, har Wolves spelat sex ligamatcher, och endast tagit två poäng. Detta är lagets längsta segerlösa svit under Espirito Santo, tangerat med inledningen av säsongen 19/20, samt en tung period i november 2018. De enda segrarna sedan vinsten mot Chelsea i december, har kommit i FA-cupen – den andra då man gästade Chorley i en match som slutade knappa 1-0 till Wolves, men med en inte vidare luftad startelva.

För Chelseas del är truppen helt disponibel, med ett undantag – N’Golo Kanté ses som ett osäkert kort fortfarande. Lampard sade den 18e januari att matchen mot Leicester var för tidig för en återkomst, och inte heller var fransmannen med i FA-cup-matchen mot Luton i söndags. För Wolverhampton ser skadeläget desto tyngre ut, förutom långtidsskadade tillika viktige Raul Jimenez, saknar man Jonny, Marcal och Podence – som kvitterade till 1-1 då lagen möttes i december. Laget har precis plockat in brasilianske anfallaren Willian José på lån från Real Sociedad, som kommer erbjuda alternativ för tränare Espirito Santo. Brasilianaren blir dock inte redo för spel redan mot Chelsea.

Det är en svårtippad matchbild, mycket beror på hur Chelseaspelarna reagerar och visar karaktär efter Lampards utträde. Ofta blir det en positiv reaktion, ibland ingen alls. Laget har haft enorma problem mot ”topplagen” i ligan – frågan är om Wolves kan räknas till den digra skaran numera. Vad som dock är säkert, är att Chelsea behöver tre poäng för att vända den oerhört tråkiga trend som inlett året.

Senaste fem matcherna, alla turneringar:

Chelsea

Manchester City (h) 1-3
Morecambe (FA-cup) (h) 4-0
Fulham (b) 1-0
Leicester (b) 0-2
Luton (FA-cup) (h) 3-1

Wolverhampton
Brighton (b) 3-3
Crystal Palace (FA-cup) (h) 1-0
Everton (h) 1-2
West Brom (h) 2-3
Chorley (FA-cup) (b) 1-0


Möjlig startelva Chelsea

                          Mendy
James        Silva       Zouma     Chilwell
                Mount      Kovacic
         Ziyech      Havertz      Pulisic
                          Werner

Källa: chelseafc.com, wolves.co.uk, fantasyfootballscout.co.uk

Avspark: onsdag 27/1 kl. 19:00
Sänds av: Viasat

 

Emanuel Ålund 2021-01-26 18:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea