Stamford Bridge, 2022-10-08 16:00

Chelsea - Wolves

Inför: Chelsea - Wolverhampton
Chelsea firar 3-0 segern mot Milan

Inför: Chelsea - Wolverhampton

Med den klassiska avsparkstiden tar tabellfemman Chelsea emot gästande Wolverhampton, som huserar på tredjeplatsen från slutet. Det är två lag som under inledningen av säsongen, av olika anledningar valt att sparka sin tränare.

Historia:
Chelsea och Wolves har mötts 16 gånger under Premier Leagues 30 år. Chelsea är det laget som vunnit flest matcher, hela nio stycken där fem segrar kommit på the Bridge och fyra på bortaplan.

En statistik som talar emot en Wolvesseger denna lördagseftermiddag är att de aldrig vunnit mot Chelsea på borta plan, utan de tre segrar de fått mot de Kungsblå har kommit på hemmaplan.
Den som kan sin matte vet att det nu saknas fyra matcher, dessa har slutat oavgjort och tre av dem är de tre senaste mötena mellan de båda lagen.

Chelsea:
Under onsdagskvällen tog laget emot ett skadedrabbat AC Milan hemma på Stamford Bridge i vad som blev Potters tredje match vid rodret.
Chelsea öppnade målskyttet med en spelare som gjorde sitt första mål i den Kungsblå tröjan. Silva fick skallen på bollen för tredje gången, på den tredje hörnan i rad. Wesley Fofana tryckte sedan in returen från nicken och kunde fira sitt första mål i klubben.
Strax där efter byttes han ut efter en duell där han fick ont i knät, vilket medföljde att han trots försök inte kunde fullfölja den matchen.
Trots tidigt byte i backlinjen så tog Chelsea säsongens första Champions League trea och kvällen hade bjudit oss på läckra mål från Aubameyang och James.

Graham Potter har ännu inte förlorat under den månad han nu varit i klubben med resultatet av en oavgjord och två vinster. De två första matcherna är inget att hänga i julgranen sett till spelet, men det såg lovande ut i onsdags och kommer förhoppningsvis bara att bli bättre och bättre.

Läget i laget: Premierinjuries.com
Fofana byttes ut i första halvlek mot Milan i Champions League med en befarad knäskada. Han ska ha röntgats under torsdagen, men lär inte finnas med i helgens matchtrupp.

N’Golo Kante tränar på mer och mer för att bygga upp fysiken igen efter den senaste skadan. Han är ännu inte i matchform då klubben vill skynda långsamt med 31-åringen.

Chukwemeka har varit sjuk och är osäker inför lördagens match, även Marc Cucurella har varit lite krasslig i veckan.

Möjlig startelva (3-4-2-1): Kepa; Chalobah, Thiago Silva, Koulibaly; James, Loftus-Cheek, Kovacic, Chilwell; Mount, Sterling; Aubameyang



Wolverhampton Wanderers:
Krislaget Wolves sparkade i söndags tränaren Bruno Lage som kom till klubben inför fjolårssäsongen. I samma veva som de meddelade att portugisen fick lämna i förtid meddelade man att Wolves kommer att ledas av tränarduon Steve Davis och James Collins mot Chelsea i väntan på att en ny huvudtränare utses. Vågar de frångå den portugisiska ådra som tog dem tillbaka upp i Premier League och har hållit dem kvar i högsta divisionen sedan dess?

Laget har på de åtta inledande matcherna bara tagit sex poäng, en vinst och tre oavgjorda, och huserar nu på en 19:e plats i Premier League. De har haft det väldigt tufft med att producera mål framåt, samtidigt som defensiven läcker.

Kanske är det i ett försök för att få fart på målskyttet som Wolves har tagit in en gammal Chelseaspelare – som vi då han spelade för oss hellre hade i laget än mötte – på free transfer. Diego Costa anslöt till Wolves från brasilianska laget Atletico Mineiro och gjorde i helgen sina första 33 minuter i den brandgula tröjan. Det första målet i hans nya klubb kan vänta en vecka eller två, tycker undertecknad.

Läget i laget: Premierinjuries.com

Nathan Collins drog på sig ett rött kort i matchen mot Manchester City och är avstängd.

Även Ruben Neves missar matchen då han efter att ha dragit på sig sitt femte gula kort för säsongen i matchen mot West Ham är avstängd mot Chelsea.

Hee Chan Hwang kom tillbaka från landslagsuppehållet med en sträckning i en av musklerna i ljumskområdet. Inför lördagens match finns det möjlighet att han åter finns i matchtruppen.

Pedro Neto skadade sin fotled under lördagens match mot Hammers och man befarar från klubben att det är en rätt allvarlig fotledsskada. I dagsläget vet de inte när han kan vara tillbaka.

Wolves har flera spelare som är långtidsskadade och missar resten av året:

Chiquinho är knäskadad och räknas vara tillbaka i mars/april 2023.

Raul Jimenez är under uppsikt av det medicinska teamet då han har en muskelskada i ljumsktrakten och i dagsläget är det mer fokus på hans mående än att titta på ett datum då han skulle kunna vara tillgänglig för spel igen. Alltså missar han högst troligt helgens match.

Sasa Kalajdizc har skadat knät och är borta minst sex månader, troligtvis mer.

Möjlig startelva (3-5-2): Sa; Jonny, Toti, Kilman; Semedo, Moutinho, Campbell, Ait-Nouri; Podence, A.Traore; Guedes


Förväntad matchbild:
Wolves hoppas nog på en ”sparka tränar”-effekt efter att Lange fått lämna. Det som talar emot en bortaseger är att de aldrig har vunnit på Stamford Bridge i Premier League samt den måltorka de haft med mindre än 0,38 mål per match och mer än 1,13 insläppta mål per match gör inte oddsen bättre.

Chelsea kommer trycka på framåt och anfalla med mycket folk, likt matchen i onsdags, mot ett Wolves som väldigt gärna vill sätta defensiven för att försöka säkra upp poäng.
En fortsatt hög aggressiv press, där James som är i kanonbra form får möjligheten att briljera högt upp i planen från sin wingback-position. Snabba löpvilliga anfallare som skapar oreda och osäker het i Wolves försvar, där Aubameyang, som hittat målet för andra matchen i rad, står för minst ett mål.
Helt klart en match med Chelseadominans där vi får se på Potters briljans!

Tips: 2-0

Domare: Simon Hooper
VAR: David Coote


Matchen spelas lördagen den 8 oktober med avspark kl. 16.00 hemma på Stamford Bridge.
Matchen visas på Viaplay och V Sport Premium


Med reservation för det som meddelas under fredagens presskonferens, då texten publiceras innan den har varit.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2022-10-07 07:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea