Inför Chorley – Derby

FA-cupmatch med ett försvagat U-lag? Jo, faktiskt!


FA-cupmatch stundar för Derbys del under lördagen. Det är tredje omgången som nu ska spelas och därmed träder lag från de två översta divisionerna in i turneringen.  Derbys seniortrupp har drabbats hårt av Covid-19 den senaste veckan. Klubben bekräftade tidigare i veckan att flera ledare och spelare testat positivt. Träningsanläggningen Moor Farm har därför varit stängd denna vecka. Klubben har haft dialog med Fotbollsförbundet för att diskutera olika sätt att tackla helgens match.  
 
De som har testat positivt, och de personer som varit nära dessa, måste isolera sig en tid i likhet med hur t ex Wayne Rooney gjorde under senhösten. Faktum är att hela truppen, inklusive ledare, för närvarande hålls isolerade. Därför kommer Chorley att möta ett Derbymanskap som består av U23- och U18-spelare.  
 
Laget kommer att ledas av Pat Lyons, som har titeln Senior Professional Development Phase Coach, och Gary Bowyers, som har titeln Professional Development Phase Coach. Flera spelare från U-lagen har getts chansen på sistone i A-laget. Detta gör att dessa spelare inte heller får vara med mot Chorley. Det är alltså ett något försvagat U-lag som ska representera Derby, t ex så får laget klara sig utan Jack Stretton, Jahmal Hector-Ingram och Louie Watson. Pat Lyons meddelar också att det finns en handfull skador i U23-truppen men att dessa hinder ändå ska överkommas med hjälp av en positiv attityd. Han säger också inför matchen att det totalt finns cirka 20 spelare tillgängliga från de två U-lagen. Förhoppningen är att några av spelarna ska anta utmaningen på rätt sätt och att det blir en plattform för att nå nästa steg i karriären.  
 
Chorley, beläget 3 mil nordväst om Manchester, spelar i en serie som heter National League North, vilket är den 6:e nivån i engelsk fotboll. I omgång 1 och 2 har man slagit ut division 1-lagen Wigan och Peterborough så kapacitet för stordåd tycks finnas. Faktum är att detta är klubbens största framgång någonsin i FA-cupsammanhang och då började man ändå spela fotboll redan 1883.

Att ta ut en startelva i Derby är för oss utomstående omöjligt så för första gången sedan SvenskaFans Englandssida startade för snart 20 år sedan, vilket inkluderade Derby County, avstår vi att försöka oss på något sådant. Observera att matchen har tidig avspark!

Torbjörn Karlsson2021-01-08 19:40:00
Author

Fler artiklar om Derby