Selhurst Park, 2022-08-05 21:00

Crystal Palace - Arsenal
0 - 2

Inför: Crystal Palace - Arsenal
Kapten Ödegaard ska leda Arsenal till säsongens första seger.

Inför: Crystal Palace - Arsenal

Det är återigen dags för Premier League och det startar med ett londonderby. Arsenal åker söder ut för att ta sig an Vieiras manskap, Crystal Palace, och för att fortsätta vinstformen från försäsongen.

Äntligen är det dags, äntligen är vi tillbaka. Premier League-säsongen är här och vårt kära Arsenal inleder omgång ett under fredagskvällen mot stadskonkurrenten Crystal Palace. Det är en säsongsinledande match som kommer sätta standarden för vad vi kan förvänta oss av Arteta i år. Vi alla vet hur försäsongen har sett ut, idel segrar, om man bortser från den bakom stängda dörrar. Det känns också som de flesta av oss redan har hunnit se All or nothing och åtminstone jag kan säga att det var längesen jag var så upprymd och taggad på att se Arsenal spela igen.

5-3, 2-0, 3-1, 4-0 och 6-0. Det är Arsenals resultat på försäsongen mot varierat motstånd. Det som väger allra tyngst är storvinsterna mot både Chelsea och Sevilla, men jag tar också med mig att Arteta visade ett sammanflätat lag som spelade med stor glädje, och att både Zinchenko och Jesus har kommit in otroligt snabbt i gruppen. Även spridda skurar i målprotokollet, men även vilka som levererar bollarna. Martinelli, Saka, Ödegaard och framför allt Jesus har stuckit ut på den offensiva fronten. Men även Saliba har visat prov på en otrolig mognad i backlinjen. Det finns i stort sett ingenting att gnälla på under försäsongen och Arsenal ser otroligt taggade ut på att äntligen knipa en plats bland topp fyra och återigen att kliva in i Europas finrum. Sen finns ju alltid risken att man drar för stora växlar av en försäsong, men hey, Arsenal ser bra ut! Det kan vi inte sticka under stolen med.

Troligtvis startar Arteta matchen med samma elva som mot Chelsea och Sevilla. Han verkade spela ihop den elvan inför premiären och White som vikarierat på högerbacken har löst det galant. Det finns egentligen inga funderingar eller frågetecken på den elvan, och jag har svårt att se Arteta göra några förändringar. Det är det bästa laget på pappret just nu och det enda som hade kunnat förändras är väl om Tierney eller Tomiyasu varit helt fit for fight, men jag är ändå osäker på om de tagit klivet rätt in i elvan. Ytterbackarna tillsammans med Smith-Rowe är väl trion som ser ut att behöva stå utanför truppen ikväll. Tierney har sagt att han är redo, men jag tror vi har tur om vi ens får med honom på bänken.

Motståndarna Crystal Palace då? De har blandat och gett på försäsongen. Visserligen svårt motstånd i Liverpool och Man United till en början, men de fick även med sig ett krampaktigt oavgjort resultat mot Leeds. Segrar mot sämre motstånd i form av Queens Park Rangers och Montpellier och Vieira har väl inte imponerat storskaligt. Inga direkta nyförvärv som sticker ut och talangen Gallagher har lämnat sydost mot sydväst och är tillbaka i Chelsea. Ett stort avbräck för Crystal Palace, men Arsenal har haft det tufft mot Vieiras lagbygge under förra säsongen.

Arsenal brukar ha det tufft på premiärdagen och har radat upp väldigt blandade resultat det senaste decenniet. Inte minst under förra säsongen när nykomlingarna Brentford tvålade dit dem ordentligt. Under inledande omgången 2014 slog Arsenal Crystal Palace med 2-1, vi kan väl hoppas på att den historien upprepar sig och det blir tre poäng. Helt ärligt, jag är inte särskilt orolig utan Arsenal ska vinna denna match. Nu taggar vi till, laddar upp rejält och lutar oss tillbaka för en Premier League-säsong där Arteta och Arsenal presterar på den nivå både klubben och alla vi fans förtjänar. COYG!

Förväntad startelva (4-2-3-1):
Ramsdale
White - Saliba – Gabriel - Zinchenko
Partey – Xhaka
Saka – Ödegaard – Martinelli
Jesus

Var? Selhurs Park
När? Fredag den 5 augusti kl 21.00
Hur? Viasat sport premium/Viaplay
Tips? 0 - 2 (Jesus/Saka)
 

Isaac Turnerisaacturner_2022-08-05 10:33:00
Author

Fler artiklar om Arsenal