Selhurst Park, 2021-04-10 18:30

Crystal Palace - Chelsea

Inför: Crystal Palace-Chelsea
Ben Chilwell firar sitt första Chelsea-mål när Crystal Palace besegrades med 4-0 tidigare under säsongen.

Förra helgen åkte Chelsea på sin första Premier League-förlust under Tuchel, i onsdags tog man sig tillbaka på vinnarspåret när Porto besegrades med 2-0 i CL-kvartsfinalens första match. Nu gäller det för Tuchels manskap att ta sig tillbaka på vinnarspåret i Premier League också när Crystal Palace väntar borta på Selhurst Park.

Morgondagens möte mellan Crystal Palace och Chelsea blir det andra mötet den här säsongen. Senast lagen möttes var på Stamford Bridge i oktober 2020, då var Chelsea det klart bättre laget och vann med hela 4-0 efter mål av Ben Chilwell, Kurt Zouma samt två straffar av Jorginho.

Senast lagen möttes på Selhurst Park var i juli 2020. Då gick Chelsea upp i en 2-0 ledning i första halvlek efter att Willian spelat fram till både Olivier Girouds och Christian Pulisics mål. Senare under första halvlek reducerade Wilfried Zaha till 2-1 med en projektil från 25 meter. Inbytte Tammy Abraham utökade Chelsea ledning till 3-1 i matchens 71:a minut och en minut senare reducerade Christian Benteke till 3-2, vilket även blev matchens slutresultat, trots att Crystal Palace var extremt nära att kvittera i slutet av matchen och hade en boll i stolpen i sista minuten.

Chelsea har vunnit sex raka matcher mot Crystal Palace och man har hållit nollan i tre av dem, senast Crystal Palace besegrade Chelsea var på Selhurst Park i oktober 2017, en match som slutade 2-1. På de senaste tjugo matcherna har lagen inte spelat oavgjort en enda gång.

Läget i lagen:

Crystal Palace

På de senaste fem matcherna har Crystal Palace endast vunnit en gång, 1-0 hemma mot West Bromwich den 13 mars. För en månad sedan förlorade man borta mot Tottenham med hela 4-1 och man har spelat oavgjort mot Fulham, Manchester United och Everton. På sina senaste sju hemmamatcher har Palace hållit nollan fem gånger.

För tillfället är man på tolfte plats i PL-tabellen, med fyra poäng mindre än Arsenal och Leeds, två poäng mer än Southampton. Wilfried Zaha är lagets bästa målskytt med nio Premier League-mål.

Nathan Ferguson, Nathaniel Clyne, Mamadou Sakho, James McArthur och James Tomkins är inte tillgängliga på grund av skador. Michy Batshuayi är inte tillgänglig eftersom han är utlånad från Chelsea.

Chelsea
Sedan Thomas Tuchel ersatte Frank Lampard som huvudtränare gick Chelsea obesegrade i fjorton raka matcher i alla tävlingar.

När West Bromwich Albion väntade hemma på Stamford Bridge i Tuchels femtonde match åkte man på en ordentlig käftsmäll. Chelsea tog ledningen i matchens 27:e minut genom Christian Pulisic men endast två minuter senare tog Thiago Silva sitt andra gula kort och blev utvisad. Matheus Pereira hann föra upp WBA i ledning innan första halvlek var slut med två snabba mål i halvlekens sista minuter. I andra halvlek utökade WBA sin ledning till 4-1 med två mål på fem minuter, Mason Mount reducerade till 4-2 men Callum Robinson satte sista spiken i kistan när han gjorde sitt andra mål i matchens slutminuter och fastställde slutresultatet 5-2.

I onsdags gick det bättre när FC Porto väntade i första CL-kvartsfinalsmatchen i Spanien, Chelsea vann matchen med 2-0 efter mål av Mason Mount och Ben Chilwell, samtidigt fick man med sig de livsviktiga bortamålen inför returen. För tillfället är man på femte plats i PL-tabellen, med en poäng mindre än West Ham.

Thiago Silva är inte tillgänglig mot Crystal Palace efter att han drog på sig två gula kort mot WBA, för övrigt verkar Tuchel ha ett fullt manskap tillgängligt, vilket är viktigt nu när Premier League-säsongen så småningom börjar närma sig sitt slut och konkurrensen om en CL-plats inför nästa säsong är stenhård.

Förväntade startelvor:

Crystal Palace: (4-2-2) Guaita, Van Aanholt, Cahill, Kouyaté, Ward, Eze, Riedewald, Milivojevic, Ayew, Zaha, Benteke

Chelsea: (3-4-2-1) Mendy, Azpilicueta, Zouma, Rudiger, Alonso, Kanté, Kovacic, Hudson-Odoi, Ziyech, Mount, Giroud

Förväntad matchbild:
Chelseas försvarsspel såg återigen bra ut mot Porto efter förlusten mot WBA och Edouard Mendy gjorde flera viktiga räddningar. Trots att Crystal Palace har lyckats hålla nollan fem gånger på de senaste sju hemmamatcherna har Tuchel många offensiva spelare till sitt förfogande, Chelsea tar lärdom från WBA-matchen och tar tre poäng.

Speltips: 2-0 till Chelsea.

Avspark: Lördag 10.4 kl. 18.30, matchen sänds på V Sport Premium och Viaplay.
Spelplats: Selhurst Park
Domare: Michael Oliver