Selhurst Park, 2022-02-19 16:00

Crystal Palace - Chelsea

Inför: Crystal Palace-Chelsea
Marcos Alonso firar sitt frisparksmål under säsongens möte mot Palace på Stamford Bridge.

Inför: Crystal Palace-Chelsea

De nykrönta världsmästarna har återvänt hem från Abu Dhabi, nu väntar ett London-derby mot Crystal Palace borta på Selhurst Park på lördag eftermiddag.

Morgondagens möte mellan Chelsea och Crystal Palace blir det andra mötet den här säsongen. Senast lagen möttes var på Stamford Bridge i PL-säsongens första omgång den 14 augusti. Då gick Chelsea segrande ur matchen med 3-0. Marcos Alonso öppnade målskyttet med en läcker frispark i den 27:e minuten, Christian Pulisic utökade till 2-0 i den 40:e minuten och i den 58:e minuten satte Trevoh Chalobah sitt första Chelsea-mål med ett bra skott från distans. 

Senast lagen möttes på Selhurst Park var i april 2021. Då tog det endast åtta minuter för Kai Havertz att sätta in 1-0, två minuter senare hade Christian Pulisic utökat ledningen till 2-0. Tjugo minuter senare nickade Kurt Zouma in 3-0. Christian Benteke reducerade till 3-1 i den 63:e minuten men endast 15 minuter senare satte Christian Pulisic in sitt andra mål för matchen och 4-1, vilket även blev matchens slutresultat.

Chelsea har vunnit åtta raka matcher mot Crystal Palace och hållit nollan i fyra av dem. Senast Crystal Palace besegrade Chelsea var på Selhurst Park i oktober 2017. 

Läget i lagen:

Crystal Palace:
På de senaste fem matcherna har Crystal Palace endast vunnit en gång. Den segern ägde rum den femte februari, när Hartlepool besegrades i FA Cupen. Dock har laget bara förlorat en gång på de fem matcherna, hemma mot Liverpool den 23 januari. Tre matcher har slutat oavgjort, alla i PL. (1-1 hemma mot Brighton, 1-1 hemma mot Norwich och 0-0 hemma mot Brentford.)
 
För tillfället är Palace på trettonde plats i PL-tabellen, med en poäng mindre än Aston Villa och två poäng mer än Brentford. Conor Gallagher är lagets bästa målskytt, med sju fullträffar i Premier League. 

Gallagher är inte tillgänglig, eftersom han är utlånad från Chelsea. Cheikhou Kouyate vann nyligen AFCON med Senegal, han är möjligtvis tillgänglig för Palaces del medan Nathan Ferguson är borta fram till mitten av mars på grund av en sträckning i låret.  

Chelsea:
På de senaste fem matcherna har Chelsea vunnit fyra gånger. Det enda oavgjorda mötet ägde rum i PL borta mot Brighton den 18 januari. Den 23 januari tog man en imponerande seger över London-rivalen Tottenham med 2-0 på Stamford Bridge där Hakim Ziyech och Thiago Silva blev matchens målskyttar. Efter det väntade Plymouth i FA Cupen, en match som blev väldigt frustrerande för Chelsea. Bortalaget gick upp i ledning i den åttonde minuten genom Macauley Gillesphey, Cesar Azpilicueta kvitterade i den 41:a minuten men matchens andra halvlek blev väldigt frustrerande. Först i matchminut 105+1 lyckades Marcos Alonso skjuta in segermålet, före det hade Chelsea till exempel vunnit 20 hörnor utan resultat. Laget får även tacka Kepa, som räddade en straff i den 118:e minuten innan man slutligen kunde andas ut. 

Sedan väntade semifinal i klubblags-VM, där saudiarabiska Al Hilal stod för motståndet. Romelu Lukakus mål i den 32:a minuten räckte till avancemang, där brasilianska Palmeiras väntade. I finalen var det återigen Romelu Lukaku som öppnade målskyttet, Palmeiras kvitterade från straffpunkten genom Raphael Veiga i den 64:e minuten men i den 117:e minuten var det Chelseas tur att få med sig en straffspark, som Kai Havertz sköt i mål och såg till att Chelsea lämnade Abu Dhabi med sin första klubblags VM-pokal någonsin.

För tillfället är Chelsea på tredje plats i PL-tabellen, med sju poäng mindre än trean Liverpool och fyra poäng mer än fyran Manchester United. Mason Mount är lagets bästa målskytt, med sju PL-mål. 

Ben Chilwell är långtidsskadad och missar matchen, det samma gäller Mason Mount, som åkte på en skada i klubblags VM-finalen. Reece James reste med laget till Abu Dhabi men spelade inte under turneringens gång.

James håller ännu på att återhämta sig från en skada men det finns en liten chans att han blir en del av matchtruppen mot Palace. Ruben Loftus-Cheek reste inte till Abu Dhabi men har tränat med laget under veckan, även för hans del finns det en liten chans att vara med i matchtruppen. 

Förväntade startelvor:
Crystal Palace: Butland, Ward, Andersen, Guehi, Mitchell, Kouyate, Hughes, Schlupp, Ayew, Edouard, Zaha

Chelsea: Mendy, Chalobah, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Alonso, Ziyech, Lukaku, Pulisic

Förväntad matchbild:
Efter att ha vunnit klubblags-VM är Tuchels mannar definitivt motiverade att fortsätta på det vinnande spåret, en seger över Palace bådar även gott inför tisdagens första CL-möte med Lille. Chelsea har inte heller förlorat mot Palace sedan 2017, jag ser inte heller att det bryts nu heller utan Tuchels mannar lämnar Selhurst Park komfortabelt med tre poäng. 

Speltips: 3-1 Chelsea

Avspark: Lördag 19.2 kl.16:00, matchen sänds på V Sport fotboll och Viaplay.
Spelplats: Selhurst Park
Domare: David Coote

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-02-18 17:16:00
Author

Fler artiklar om Chelsea