Inför Derby - Accrington

Derby har ännu en god chans att befästa sin Playoffplacering när bottenlaget Accrington kommer till Pride Park.

Fjorton matcher i rad utan förlust är nu Derbys fina facit och det har sakta tagit oss upp på en relativt stabil Playoffplats. Spelet har dock inte varit bländande, men väldigt stabilt. Särskilt defensivt är det bra och i december släppte vi bara in ett mål på fem matcher.
Nu är det nytt år och vi fans hoppas att det ska bli proppen ur framåt också. Senast var ett bra exempel på svårigheterna som finns, där vi var tämligen överlägsna Cambridge, men ändå fick några nervösa slutminuter för att hålla i vår bräckliga 1-0-ledning.

Kanske kan vår målskytt från den matchen med sin egen proppen ur visa vägen för laget framöver. Lewis Dobbin nickade vackert in målet mot Cambridge, men har ju haft otroligt många lägen att göra sitt första ligamål för oss tidigare. Tur att manager Paul Warne har lite mer tålamod än vad vi fans har… Dobbin har ju annars varit oerhört kreativ och i kombination med sin snabbhet och smidighet har det öppnat upp många lägen för både Dobbin själv, men även laget. 19-åringen är ju på lån från Everton och där har manager Frank Lampard ett tufft jobb. Nu spekuleras det i att Dobbin riskerar att kallas hem under januari, så vi får väl hoppas att han bara är lagom bra till februari…

Den täta matchningen gör troligen att det kommer ske några enstaka förändringar i laget trots segern senast. De fem längst bak lär dock inte röras, om nu Smith inte skadade sig allvarligt på slutet av matchen mot Cambridge. Han grinade illa, men avslutade iallafall matchen.
Gamle Hourihane byttes ut i andra halvlek och frågan är om Knight möjligen får starta för att få in pigga ben.
Barkhuizen vilades senast och han kan möjligen få chansen istället för McGoldrick som varit sjuk och såg lite ringrostig ut mot Cambridge. Eller kommer matchhjälten Dobbin bänkas?
Accrington är ett bottenlag, men hade en svit på sex matcher i rad utan förlust som bröts i senaste omgången i och med 2-0-förlusten mot Morecambe. Hälften av de sex matcherna var i och för sig mot beskedligt motstånd i cuperna. Mot Morecambe fick man mittfältsklippan Joe Pritchard skadad för resten av säsongen, vilket så klart är ett avbräck för laget.
Detta är åter en match som Derby förväntas vinna och frågan är om man klarar att infria det favoritskapet för andra matchen i rad.

Förslag på laguppställning:
Wildsmith
Smith - Cashin - Forsyth - Sibley
Bird - Knight
Barkhuizen - McGoldrick - Mendez-Laing 
Collins
 

Ola Carleke2023-01-01 20:00:08
Author

Fler artiklar om Derby