Inför Derby - Barnsley
Curtis Davies; viktig för laget med sin rutin

Inför Derby - Barnsley

Fortsatt vinna på hemmaplan viktigt

På lördagen tar Derby County emot Barnsley på Pride Park Stadium. Det handlar alltså om ett möte mellan förra säsongens 23:a och 24:a i The Championship. Nu ska lagen försöka stabilisera sig på tredje nivån i seriesystemet för att från den plattformen ånyo inträda i serie högre upp. Barnsley har relativ nyligen erfarenhet av detta eftersom man ramlade ur The Championship 2018 bara för att ett år sedan promoveras.  

Barnsley har i de två inledande omgångarna nått exakt samma resultat som Derby – en seger med 1-0 och en förlust med 0-1.  
Angående Leroy Roseniors laguttagning är jag helt bekväm med att han tar ut samma startelva som i de två första omgångarna. Spelet i första halvleken mot Charlton var lysande och hur laget misslyckades med att leda i halvtid var en gåta. 

En förändring som visserligen skulle smaka bra är att Louie Sibley får starta på bekostnad av Korey Smith. Sibley dras dock med handikappet att han faktiskt oftast gjort bäst ifrån sig när han medverkat som inhoppare. Han har sällan lyckats i matcherna där han ingått i startelvan. Någon slags prestationsångest måste det handla om vilket onekligen är tråkigt då han ju är en riktigt kreativ spelare med egentlig kapacitet för spel i högre divisioner. 

Av många spelare som var bra i första halvlek mot Charlton vill jag nämna Eiran Cashin och Hayden Roberts i försvaret, mittfältarna Max Bird och Nathaniel Mendez-Laing. Den sistnämndes explosivitet i en-mot-en-situationer är remarkabel och det är bara att hoppas att lagkamraterna så ofta som möjligt kan förpassa bollarna till honom för då händer det saker offensivt. Det som framförallt var slående mot Charlton var dock kollektivet som fungerade bra med stor rörlighet som gjorde passningsspelet lätt. 
Nu gav Charltonmatchen visserligen inga poäng men intrycket är ändå att kan laget upprepa samma fina spel som i första halvlek då kommer segrarna att vinnas så pass ofta att det kan bli toppstrid. Jo, så optimistisk är jag! 

Torbjörn Karlsson2022-08-12 18:10:00
Author

Fler artiklar om Derby