Inför Derby - Blackburn

Fem förlustfria matcher i rad för Derby!

Derbymanskapet tar under lördagen emot Blackburn Rovers på Pride Park Stadium.

De inledande fjorton omgångarna har för Blackburns del inneburit fem vinster, fem oavgjorda och fyra förluster. Av sju bortamatcher har endast en vunnits så ur den aspekten så är ju chanserna goda att vi slipper se en förlust i eftermiddag.

Derby har fått till tre vinster, åtta oavgjorda och tre förluster. Lagets fyra senaste har alla slutat oavgjort, dessförinnan såg vi en vinst. På hemmaplan är facit två vinster och fem oavgjorda. Sett till Derbys egna prestationer på sistone och det faktum att Blackburn förlorat sina tre senaste bortamatcher bör chansen till hemmavinst idag vara tämligen stor.

Derbys poängstraff gör att laget har fem poäng och ligger på jumboplatsen. Väl att märka är det lilla avståndet till rätt sida om nedflyttningsstrecket – endast sex poäng. Jag är säker på att spelarna och lagledningen känner det som fullt görbart att komma på rätt sida om strecket redan innan jul. En del i den tron och en djup känsla för klubben visade Graeme Shinnie i lördags när han kvitterade mot Coventry. Ibland kan vi väl alla tvivla på spelare som bankar mot klubbemblemet efter att ha gjort mål, men Shinnies känslor efter sitt mål kändes verkligen äkta.

Colin Kazim-Richards inträde i laget efter sin långvariga skada är förstås mycket positiv. Han är en bra mix av targetplayer och avslutare. Han har sinne för var målet är beläget och är rörlig så att han skapar ytor både för sig själv och för sina medspelare. I tre matcher nu sedan comebacken har han fått hoppa in men nu måste det rimligen vara dags för honom att ingå i startelvan. Om så blir fallet innebär det att Tom Lawrence får ta steget ner till den offensiva mittfältstrion.

Tyvärr missar vår favorit Jason Knight sin andra match i rad på grund av höftproblem. Trist eftersom hans energi är nyttig. I hans senaste match var ju dessutom extra viktig med sitt mål och fina framspelningar. Craig Forsyth är tillgänglig igen efter att ha missat de tre senaste matcherna. Jag tycker dock att Lee Buchanan är ett bättre val på vänsterbacken.

Vem som får stå i mål av Kelle Roos och Ryan Allsop kan gå på ett ut. De har ungefär samma förtjänster och brister. Roos fick chansen senast, förmodligen som ett resultat av Allsop´s bedrövliga insats vid Lutons sena kvittering. Både Festy Ebosele och Kamil Jozwiak gjorde släta figurer mot Coventry vilket måhända öppnar för att Louie Sibley kan finnas med i startelvan.

Jag är optimistisk idag och förutspår att Derby tar tre poäng mot Blackburn!
 
 Möjlig startelva:
Kelle Roos
Nathan Byrne
Phil Jagielka
Curtis Davies
Lee Buchanan
Max Bird
Graeme Shinnie
Louie Sibley
Tom Lawrence
Ravel Morrison
Colin Kazim-Richards

Torbjörn Karlsson2021-10-30 08:30:00
Author

Fler artiklar om Derby