Inför Derby - Blackpool

Ett sargat Derby fortsätter kampen om en uppflyttningsplats och vill nu ha revansch efter senaste förlusten och har chansen när Blackpool kommer till Pride Park.

Just när vi tänkte att laget skulle sätta in nådastöten i konkurrenterna om en direktuppflyttningsplats, så rasade korthuset igen. En seger mot Northampton senast och jag hade trott på uppflyttning. Nu känns det helt öppet igen, trots att vi har ett litet försprång.

Skadorna har åter drabbat Derby hårt och listan är lika lång och bra som en stark startelva. Som tur är har vi en bredare trupp i år, men det har ändå påverkat oss en hel del. Två oerhört glädjande nyheter rapporteras det ändå inför långfredagens match; Nathan Mendez-Laing som fick avbryta matchen mot Northampton är klar för spel och, än mer otroligt, vår skyttekung James Collins är tillbaka efter sex veckor! Collins knäskada beräknades ta runt 12 veckor när den skedde, men en annorlunda behandlingsmetod i kombination med en målmedveten rehab gör att han alltså finns tillgänglig redan nu. Frågan är väl dock om han får starta. Jag tror inte det.


James Collins

Mendez-Laing är kanske ännu mer viktig för laget med sina mål, men framför allt alla assist. Hans förmåga att luckra upp motståndarförsvar är ovärderlig.
Värsta konkurrenten Bolton har samtidigt en tuff match borta mot Stevenage, så vi kan ju drömma om ett särskilt scenario där…

Fredagens motståndare Blackpool är ingen enkel kombattant och har verkligen häng på en Playoffplats. De har dock drabbats av en tuff skada inför matchen, när skyttekungen, rutinerade Jordan Rhodes blir borta.

Förslag på startelva för Derby:
Wildsmith
Wilson - Cashin - Nelson - Sibley
Adams - Hourihane - Thompson
Blackett-Taylor - Waghorn - Mendez-Laing
 

Ola Carleke2024-03-28 19:54:00
Author

Fler artiklar om Derby