Pride Park Stadium, 2024-03-16 16:00

Derby - Bolton

Inför Derby - Bolton
Får vi se samma glädje på lördag eftermiddag?

Inför Derby - Bolton

Det är åtta ”cupfinaler” kvar för The Rams under säsongens kvarvarande sex veckor. Först på tur topplaget Bolton Wanderers inför ett fullsatt Pride Park.

Det är ett riktigt getingbo i toppskiktet av League One. Fem lag slås om att undvika playoff för att istället belönas med direktuppflyttning till The Championship. Formen hos alla inblandade lag har emellanåt gått upp och ner, men nu i slutfasen behöver samtliga prestera på högsta möjliga nivå. För tillfället känner jag att Portsmouth och Peterborough United är de lag som den sista tiden lyckats resultatmässigt bäst. Är det dessa lag som till slut når de två översta placeringarna eller konkurreras de ut av några av de övriga tre i racet? Bäst möjlighet har faktiskt våra gumsar då det ”räcker” med att vinna de kvarstående matcherna för att bli sämst tvåa. Hur positiv jag än försöker vara vet jag och alla andra att så inte kommer att ske. Toppstriden lär avgöras den 27 april.

Efter en enastående föreställning mot Bristol Rovers kom Derbyspelarna inte upp i samma nivå mot Reading. Trots det fick hemmasupportrarna vända hem från Pride Park med tre poäng. Minnet sviker med åren, men jag kan inte förnimma att vi haft bra tumme med domaren i någon match denna säsong för att nå en seger. Vad jag kan minnas har det varit att vi tappat poäng på felaktiga domslut. Har det vänt nu? För visst hade vi väl hjälp av ett mindre perfekt domarteam i tisdags. Ledningsmål som tycktes vara offside och utvisning som definitivt inte var okej fick vi med oss. Jämnar allt ut sig till slut?

Jag har gnällt över att Paul Warne föredrar trebackslinje med bl.a. Sonny Bradley. Det är bara för mig att ställa mig i skamvrån. Vi har ju vunnit tre raka ock kunde hållit nollan bakåt om nämnde Bradley, som är huvudet högre än Readinganfallaren som nickade in kvitteringen, hade försvarat bättre. Jag tycker dock att vi tappar lite anfallsmässigt med att Nathaniel Menez-Laing spelas i mitten istället för på kanten där han gör sig bättre och det ges heller ingen möjlighet att se Corey Blackett-Taylor i positionen där han gjort en hel del mål och assist i Charlton Athletic. En som dock tycks trivas med nuvarande formation är Tom Barkhuizen. Han har fått en fri roll som han tagit till sig på ett mycket positivt sätt. Vi lär få se trebackslinje säsongen ut från start i matcherna. Den ende riktige högerbacken, som kan fungera defensivt i en fyrbackslinje, är Ryan Nyambe och han är tyvärr borta säsongen ut.

Såvida det inte är skavanker på några Derbyspelare lär de senaste matchernas startelva bestå. Det var gott att se Craig Forsyth på banan igen i tisdags, men jag tror han behöver ett tag till innan det är startdags. Warne kommer i seriens slutfas ha flera alternativ till sin startelva och på bänken då ytterligare spelare lär vara på ingång efter skadeuppehåll. Det kan vara en styrka som vi så väl behöver.

Bolton har hela säsongen placerats sig ett antal pinnhål ovanför The Rams tills de senaste veckorna. Även de har drabbats av skador och nu senast på viktiga anfallsspelare vilket skulle kunna vara en anledning till oväntade poängtapp för dem. Men trots detta trycker de in fem bollar mot Oxford United i tisdags, ett Oxford som krigar om en sjätteplats. Det skrämmer i alla fall mig en aning. Det kommer bli en jämn batalj och det viktigaste är att vi inte förlorar mot vår toppkonkurrent. Att jag gärna ser en repris av motsvarande möte för snart fem år sedan som jag bevittnade på Pride Park, är i och för sig bara en önskan. Resultatet?? 4-0!!


Min laguppställning;

Wildsmith
Nelson – Bradley - Cashin
Ward– Adams – Hourihane – Sibley
Barkhuizen
Mendez-Laing – Gayle



 

Stefan Borg2024-03-15 10:29:14
Author

Fler artiklar om Derby