Pride Park Stadium, 2021-01-19 19:00

Derby - Bournemouth
1 - 0

Inför Derby - Bournemouth

Goda råd är åter dyra för Derby, som på nedflyttningsplats nu får chans till snabb revansch hemma på Pride Park när Bournemouth kommer på besök på tisdagen. Matchstart redan kl 19.

Det svänger om Derby. Har jag skrivit det förut? Ja, ett oräkneligt antal gånger. Just när vi trodde att vi tagit oss igenom mardrömsstarten på säsongen och faktiskt börjat snegla lite uppåt i tabellen efter en rad förlustfria matcher, så är det moll igen. Detta trots den positiva nyheten att Wayne Rooney blivit utsedd till permanen manager.
Ägarbytet som basunerades ut sent i höstas har det skjutis och skjutits på. Många “senast-den-...” har vi hört, men inget händer . Jo, det som hänt är att spelarna inte fått några löner i december… Det känns inte som något gott tecken och skulle ägarbytet inte bli av, vilket man nu så klart börjar misstänka, så känns det som att katastrofen är nära.
Januari skulle blivit en nystart med en manager som skulle värvat ett par prickar över i:et till laget. Nu verkar det mest handla om att bli av med några spelare från en redan ganska tunn trupp. Bänken i lördags lyste inte Championshipnivå direkt och ett par skador på truppen nu skulle vara förödande. 
Spelarna är så klart inte oberörda av oroligheterna i kulisserna och definitivt inte av utebliven lön och tyvärr har det synts en del i de sista två matcherna, där kämpaglöden avtagit betydligt. En tyvärr tämligen naturlig reaktion, men kanske ödesdiger för vårt Derby med tanke på tabell-läget.
Mot Rotherham kan man tycka att tändningen borde löst sig själv - att möta ett lag som ligger precis bakom i kampen om att ta sig över nedflyttningsstrecket låter som en bra tändvätska. Men, den fanns inte där. Som spiken i kistan blev det en repris på tidigare trauman, när vi åter släppte in mål i slutminuterna och det blev också matchens enda mål.
Mot Bournemouth blir det inte lättare så klart. Laget kämpar om direktuppflyttningsplatser och är nog extra revanschsuget efter förlusten mot Luton, där man fick spela större delen av matchen med en man mindre.
I Derby kan vi hoppas att vår lagkapten och ordinarie målvakt Marshall är tillbaka efter sjukdom i söndags. I övrigt kan det möjligen vara Forsyth, Sibley eller Bird som kan ta en startplats för att vila någon.

Förslag på laguppställning:
Marshall
Byrne - Wisdom - Clarke - Forsyth
Bielik - Shinnie
Sibley - Knight - Jozwiak
Kazim-Richards

Ola Carleke2021-01-18 19:53:00
Author

Fler artiklar om Derby