Pride Park Stadium, 2024-01-15 21:00

Derby - Burton Albion

Inför Derby - Burton

Inför Derby - Burton

Är det dags för årets första seger på Pride Park för The Rams när Burton Albion kommer på besök under måndagskvällen?

Veckan har bjudit på en höjdare, Nathaniel Mendez-Laings kontraktsförlängning till sommaren 2026. Det har också bjudits på ett lågvattenmärke inte värt en klubb som Derby County, förlust mot Bradford City i EFL Cup. Nu har vi åkt ur tre cupturneringar denna säsong och i samtliga matcher på hemmaplan. Vi skall nog tacka vår lyckliga stjärna att vi inte spelar i League Two, då två av de lag som härjar i den serien spelat bort The Rams för vidare avancemang.

Mot Bradford fick ett antal spelare starta, spelare som den senaste tiden värmt avbytarbänken. Tog någon chansen? Inte i mina ögon, möjligen Liam Thompson som var den ende med lite spring och positivt passningsspel. Min upplevelse är att främst Joe Ward, Louie Sibley och Tyrese Fornah förpassat sig mil ifrån en startelva och möjligen även en bänkplats när skadade spelare och eventuella nyförvärv är igång.

Med Ryan Nyambe på landslagsuppdrag var vi nyfikna på vem som skulle ersätta honom mot Fleetwood Town. Det blev en trebackslinje istället. Frågan är om Paul Warne tycker sig inte ha en högerback. Svaret lär komma på måndag mot Burton Albion. Kör han åter trebackslinje då är det så. Under den räcka matcher utan förluster valde Warne fyrbackslinje och jag tycker att han bör fortsätta så.

För många av oss överraskade Warne med att bänka Joe Wildsmith mot Fleetwood. Visst har han gjort en och annan groda såsom fixat straffspark och Peterboroughs vinstmål får han ta på sig. Josh Vickers insats de senaste två matcherna har varit okej, men inte mer än så. Mot Fleetwood var han ute och velade i straffområdet några gånger. Jag saknar också hans beslutsamhet på hörnsparkar och inlägg, känns som han är fastfrusen på mållinjen. Jag hoppas att detta byte enbart var en signal till Wildsmith och han är åter mot Burton.

Det är ett par mil mellan Derby och Burton och för The Brewers är det säsongens stora match att möte storebror i området. Jag har sett två av dessa derbyn på plats och visst gav Burtonspelarna allt och visade mycket energi. Dessa två matcher har slutat 1-0 i hemmafavör. Det kommer bli en tuff match och får vi en ny Bradfordinsats kommer topp-två kännas rätt så avlägset. Burton har i dagarna fått en ny manager och det brukar lyfta prestationen hos spelarna.

Warne har blivit utnämnd till december månads manager i League One. Kul för honom, men är det ett bra eller dåligt omen? Han fick samma utmärkelse i januari förra året och minns ni hur det gick sedan….inget bra. Warne har gärna kört samma startelva när det gått bra, nu lär han inte göra det. Skador på Craig Forsyth, Kane Wilson och Joe Ward kan eventuellt göra att han har lite att tänka på.

Tre poäng på måndagskvällen känns som ett måste om The Rams fortsatt skall vara en konkurrent om en topplats. Lagen runtomkring i tabellen tog trepoängare i lördags utom Bolton (avbruten match) och Portsmouth. Ett Portsmouth som likt förra säsongen började lysande för att sedan falna av.


Möjlig laguppställning;

Wildsmith
Wilson - Nelson – Cashin – Elder
Hourihane - Bird
Barkhuizen –Thompson –- Mendez-Laing
Collins

 

Stefan Borg2024-01-14 12:35:00
Author

Fler artiklar om Derby