Pride Park Stadium, 2024-04-27 13:30

Derby - Carlisle
2 - 0

Inför Derby – Carlisle
Luvan på idag, Paul Warne?

Inför Derby – Carlisle

Idag ska uppflyttningen ske. Fast det kan ju gå åt skogen...

Jag tror att Derby idag tar steget till The Championship när man möter jumbon Carlisle på Pride Park Stadium. En poäng är allt som krävs för att det ska fixa sig, då kan Bolton inte komma ifatt.

Ändå rids jag timmarna innan match av så många negativa tankar att jag blir helt förfärad av mig själv. Här kommer en provkarta på dessa tankar:
- Joe Wildsmith gör en vansinnesutrusning, missar bollen men träffar Carlisles anfallare med straff som följd. Och detta redan i den andra minuten. Känner ni igen situationen? Jodå, exakt samma sak hände i vintras.

- Sonny Bradley missar en bakåtpassning till Wildsmith som enkelt tas om hand av Carlisle som gör mål. Känner ni igen situationen? Jodå, exakt samma sak har hänt flera gånger denna säsong.

- Ebou Adams är så övertänd att han inte bara ådrar sig en varning utan blir utvisad. Detta har förvisso inte hänt ännu men är ett fullt möjligt scenario med tanke på hans spelstil.

- Martyn Waghorn har under veckan fått för sig att han medelst goda råd ska hjälpa Nathaniel Mendez-Laing vinna League 1:s poängliga. Detta gör att Mendez-Laing – trots att han försökt undvika att höra vad Waghorn säger – undermedvetet ändå tagit till sig råden och därmed kommer att missa alla chanser, hur tydliga de än är.

- Eiran Cashin och Curtis Nelson – två spelare som gjort strålande ifrån sig denna säsong – får båda hjärnsläpp som föranleder mål till Carlisle – och det blir en fadd stämning när en av dem får utmärkelsen ”Årets spelare”

- Kane Wilson är en utomordentlig dribbler men kan då och då drabbas av hybris. Att så sker på offensiv planhalva är inte hela världen men mot Carlisle kan det ju tänkas att en misslyckad dribbling precis utanför eget straffområde snabbt omsätts till ett Carlislemål.

- Max Bird vill i sin sista match för Derby visa sig på styva linan, blir av med bollen på egen planhalva med bara Sonny Bradley mellan sig och eget mål och inser att han måste fälla Carlislespelaren och blir frilägesutvisad (eftersom Bradley inte hunnit med i svängarna).

- Korey Smith blir så nervös i sin roll i gränslandet mellan mittfält och backlinje att ingenting fungerar. Tar ut sin frustration på domaren och blir utvisad.

Se ovan ett axplock av vad som kan hända i eftermiddag. Förra gången dessa två lag möttes i en serieavslutning var 1975 när Carlisle redan var klara jumbo och Derby vann ligan. Resultatet blev 0 – 0. Jag tar gärna ett sådant resultat idag igen. Fast ännu hellre en vinst. Fast med ovan beskrivna möjliga floppar av Derbyspelare så kan det ju bli sisådär 0 – 5 också…

 
 

Torbjörn Karlsson2024-04-27 10:55:00
Author

Fler artiklar om Derby