Inför Derby – Charlton 
Slipper vi Collins idag? Hoppas det!

Inför Derby – Charlton 

Fler vinster behövs för att säkra play offplats. Kan Derbymanskapet sätta fart så att det händer?

Idag tar Derbymanskapet emot Charlton Athletic på Pride Park Stadium. Det är två riktigt klassiska klubbar som möts i en match i den engelska tredjenivån. Det är långt ifrån den tiden när dessa klubbar kunde mötas i en FA-cupfinal, vilket dock skedde 1946. Derby vann denna match med 4-1.

Nu är det alltså League One som gäller. Derby ligger med 54 poäng på 5:e plats, att jämföras med bortalagets 11:e plats, 14 poäng efter Derby. Derbys senaste match innebar 1-1 mot Lincoln. Insatsen från Derbymanskapet lämnade en del att önska. Visserligen skapades målchanser nog för att ett vinstmål skulle kunna ramla in men fanns det egentligen struktur i själva spelet? Tveksamt.  

Efter en superb 15-matchers svit med segrar och oavgjorda matcher förlorade Derby mot Wycombe förra helgen. Den långa sviten gör att laget, trots endast en poäng på de två senaste matcherna, har ett fast grepp om en play offplats. Till de två första platserna känns dock steget alltför långt för att det ska vara realistiskt att nå.

Manager Paul Warne har pekat på vissa saker att förbättra inför dagens match även om han poängterar att det inte har varit något större fel på insatserna de två senaste matcherna. Dock inser han att detaljer sista tredjedelen måste bli bättre. Han säger att man inte får spela utan risker och menar att laget i första halvlek mot Lincoln spelade alltför säkert, att bollen bara flyttades runt utan att målchanser skapades. ”Vi satte inte deras målvakt i arbete, vi tog inte löpningarna. Jag har sagt till killarna att ni måste ta risker”.

Jag hoppas att Warne som startelva tar ut det laget han använde den andra halvleken mot Lincoln och att han därmed får igång sitt lag så att mer inspiration och kanske rentav lite linjer i spelet kan skönjas idag!

Kan man hoppas på att lånet från Tottenham, Harvey White, är med från start idag? Jag hoppas verkligen det plus att Louie Sibley också är med från start och att vi slipper James Collins. Den sistnämnde bidrar inte med något och känns mest som en kvarnsten för lagkamraterna att bära omkring på.

Möjlig startelva
Wildsmith

Smith
Cashin
Forsyth
Sibley

Mendez-Laing
Knight
Hourihane
Dobbin.
White

McGoldrick
 

Torbjörn Karlsson2023-02-18 09:35:00
Author

Fler artiklar om Derby