Pride Park Stadium, 2023-02-28 20:45

Derby - Cheltenham

Inför Derby - Cheltenham
Får vi se ett revanschhungrigt Derby County på tisdagskvällen?

Inför Derby - Cheltenham

Efter lördagens lågvattenmärke har Derbyspelarna två val. Antingen fortsätta med prestationerna från februari, vilket kommer ge en placering i mitten av tabellen eller ta sig i kragen vilket bör ge en playoff-plats. Tisdagens möte mot Cheltenham Town kommer ge en fingervisning åt vilken väg The Rams är på väg åt.

Det var många suckar framför datorer och TV i lördags eftermiddag, för att inte tala om hos de nästan fem tusen supportrar som tagit sig till Barnsley. Spelarnas insats kan benämnas med många olika ord, men jag nöjer mig med….bedrövligt! Vid samtliga Barnsleys mål kunde Derbyspelare gjort det klart bättre och undvikit mål i baken. I andra änden av planen brändes klara målchanser som troligen amatörspelare klarat av. Ni som såg matchen vet precis vilka spelare som var involverade och jag behöver inte hänga ut dem här. Något som tyvärr samtliga spelare klarade av var att missa enkla passningar på några meter, med normal syn borde spelare se om ett motståndarben är på väg i den tilltänka bollbanan. Jo jag vet, jag låter som en grinig gammal gubbe (även benämnt som 3G..:) ) – men efter den räcka matcher där vi varit obesegrade, hållit ett otal nollor och gjort mål samt varit på väg mot topp-2-placering är min undran vad katten som hänt.

Paul Warne har garanterat analyserat rejält tillsammans med sin ledarstab. Kan det vara så att vårt lag med en massa 30-plussare börjar bli lite slitna? Efter 15 matcher utan förlust, blev spelarna lite för säkra på att det ordnar sig ändå? För det kan väl inte vara det som ”sitter i väggarna”? Tänker på februari månad som alltid varit en månad vi supportrar vill glömma efter att legat i toppskiktet under januari vid ett otal säsonger. Warne blev utsedd till Januari månads Manager i League One lagom till matchen mot Wycombe Wanderers, sedan började gnisslet i maskineriet. Ni som läser detta har säkert en egen teori.

Efter matchen mot Wycombe som gav den första ligaförlusten sedan oktober hade vi på hemmaplan möte mot Lincoln City. En match där en Lincolnutvisning räddade en poäng till The Rams. Warne valde att köra samma startelva som i förlustmatchen. Ingen kritik mot Warne, som jag verkligen tror på, men förhoppningsvis har han nu en annan insikt när han skall välja sin startelva.

Jag har för mig att när Warne ändrat i startelvan har det varit max tre spelare som fått stiga åt sidan och det kan nog vara klokt att inte göra fler. Frågan är var förändringarna bör ske. Mittförsvaret med Craig Forsyth och Eiran Cashin har under denna månad inte sett så stabilt ut som tidigare. Behövs det en ledare som styr upp försvaret? Curtis Davies har inte gjort många spelminuter sedan i höstas, men kan hans ledarskap styra upp verksamheten? Vi har tappat styrka på innermittfältet. De som hackat på Max Bird har verkligen fått se att han saknas på mitten, alternativen under hans frånvaro har inte kunnat matcha hans förmåga. Har vi rätt kantspelare? Kan Louie Sibley vara ett alternativ? Under första halvlek mot Barnsley tycker jag att Nathainel Mendez-Laing var lysande med sin framfart och inlägg, problemet vara bara att ingen spelare klarade av att förvalta lägena de fick. För min del får han gärna starta, jag är mer tveksam om vem som startar på vänsterkanten.

Cheltenham, som vi besegrade på deras hemmaarena i januari, känns aningen oberäkneliga. De kan torska rejält på bortaplan men även överraska med att ta segrar. Det blir säkert en nervkittlande tillställning som vi får följa. Det är februari månads sista match, mars kan inte komma fort nog.

Möjlig startelva;

Wildsmith
Smith, Davies, Cashin, Forsyth
Hourihane, Knight
Mendez-Laing, McGoldrick, Sibley
Collins
 

Stefan Borg2023-02-27 16:54:22
Author

Fler artiklar om Derby