Pride Park Stadium, 2024-01-27 16:00

Derby - Cheltenham
2 - 1

Inför Derby - Cheltenham

Inför Derby - Cheltenham

Derby får chansen till snabb revansch efter veckans plattmatch mot Reading, när Cheltenham kommer till Pride Park.

En och annan förlust får även topplagen räkna med, så en 1-0-förlust på bortaplan dessutom borde inte oroa så mycket - men det gör den. Sättet vi förlorade på bådar inte gott. Vid seger hade vi, om än med flera matcher spelade, gått upp i topp i serien och det trodde man skulle göra att vi skulle få se elva segertörstande tigrar på planen. Det blev precis tvärtom. Ointresserat, slarvigt och tungt. Ett helt otroligt antal felpass och flera såg ut som de hade blytyngder i skorna.
Mest skrämmande var väl att det inte blev någon som helst förbättring trots att hela fem spelare byttes in i andra halvlek. Den gemensamma kollapsen var total.
Det stora undantaget och enda glädjeämnet var vikarierande vänsterbacken Callum Elder. Han har dragits med skadeproblem sedan övergången i somras och har inte sett särskilt vass ut de få gånger han fått spela, men nu har han fått göra några matcher i rad eftersom Craig Forsyth är skadad. Kanske det är kontinuiteten som gjort att han sakta hittat formen och senast var lagets klart bästa spelare.


Liam Thompson

Pinfärska nyförvärvet Corey Blackett-Taylor fick nästan en halvtimme och visade väl lite glimtar av vad han kan trots allt. Skulle inte förvåna mig om han får spela från start på lördag.
Cheltenham hade en katastrofal inledning av säsongen, minst sagt och fick vänta tio matcher på sitt första mål! Vilket lag gjorde man då det mot? Derby… Sålunda borde det inte föreligga nån risk för underskattning denna gång - särskilt inte med den form Derby visat de två senaste matcherna.
Hur kommer Derbys lag att se ut denna gång? Ja, det måste och lär bli omvaskningar i laget - om inte annat för att markera mot de som underpresterade i tisdags. Att sia om vilka som får stiga åt sidan är svårt. Både Hourihane och Bird var riktigt bleka senast, men frågan är om Warne vågar peta någon av våra spelmotorer. Kanske de är slitna och behöver vila? Thompson kan ta en defensiv mittfältsroll i så fall. 

 Jag gissar på följande lag:
Vickers
Wilson - Cashin - Nelson - Elder
Bird - Thompson
Sibley - Blackett-Taylor - Mendez-Laing
Collins

 

TV: Derby förlorade mot Bradford City på hemmaplan

Ola Carleke2024-01-26 18:13:00
Author

Fler artiklar om Derby