Pride Park Stadium, 2023-10-24 20:45

Derby - Exeter
2 - 0

Inför Derby - Exeter

Inför Derby - Exeter

Matcherna duggar tätt och nu är det dags för Derby att visa vinnande takter om man ska kunna haka på Playofftåget. På tisdagskvällen har man Exeter att ta sig an hemma på Pride Park.

De centrala mittfältsplatserna är det hård konkurrens om nu när flera har blivit skadefria. Tyrese Fornah blir jag inte riktigt klok på. För ett par matcher sedan var han briljant och vi hoppades att det var ett riktigt klipp som gjordes i slutdelen av transferfönstret. Tyvärr har han visat sig vara rejält ojämn och kan ibland se tämligen ointresserad ut och utan aggressivitet tappa bollen i farliga lägen.

I lördags var det ingen tvekan om vad manager Paul Warne tyckte om Fornahs insats. Han blev utbytt redan i paus och in kom lagkapten Conor Hourihane som fått kämpa för sin plats i laget efter skadan, men nu lär det inte vara någon tvekan om att han startar mot Exeter - trots att det var han som olyckligt var på bollen som blev matchens enda mål.


Conor Hourihane

En annan som vi gång efter annan trott ska blomma ut är Louis Sibley, som i lördags fick chansen från start, men tog han den? Nja, skulle jag vilja säga. Han hade vår bästa målchans och borde så klart kvitterat med kvarten kvar att spel.

Överhuvudtaget kändes spelet lite knackigt mot Shrewsbury, men matchen var ändå så öppen att vilket lag som helst kunde vunnit kändes det som. Vi saknar en måltjuv känner man emellanåt. Collins har blivit förstavalet i anfallet, men jag skulle gärna se Waghorn där.
Efter matchen blev Derby utbuat av delar av Ramsklacken, vilket fick lagkapten Hourihane att gå ut mot dem och säga “vi gör vårt bästa!”. Förhoppningsvis kan man på Pride Park få publiken med sig och kanske med stödet i ryggen lyckas ta tillvara de tillfällen som ges. Exeter är också, minst sagt, stukat efter fem raka förluster! Tyvärr kan ju det där med statistik och sannolikhet göra att risken är stor att det inte blir en sjätte… Men, vi hoppas på det!


Förslag på laguppställning

Wildsmith
Nyambe - Nelson - Cashin - Forsyth
Bird - Hourihane
Sibley - Barkhuizen - Mendez-Laing
Waghorn

Ola Carleke2023-10-23 19:23:00
Author

Fler artiklar om Derby