Pride Park Stadium, 2024-10-26 16:00

Derby - Hull City

Inför Derby - Hull
Callum Elder. Han har denna säsong äntligen kommit till sin rätt som vänsterback.

Inför Derby - Hull

Efter att äntligen tagit poäng på bortaplan återvänder nu The Rams till sin hemmaborg. Hull City står för motståndet och visst vore det härligt att kunna ta en sjätte raka hemmavinst i ligaspelet mot The Tigers.

Som de flesta kunnat konstatera finns det två upplagor av vårt Derby County. Ett som huserar på främmande mark och ett som vi kan se på Pride Park. Senast i veckan har vi fått se det förstnämnda laget och det är sällan en vacker syn. Nu har vi ändå tagit poäng både mot Millwall och Oxford United. Det hade också kunnat varit både noll och tre poäng i respektive match. Senast mot Oxford var vi bedrövligt dåliga i första halvlek, men visade en annan sida i den andra. Visst ser vi det rätt så ofta av någon anledning. Tisdagens första halvlek bjöd på nästan obefintligt duellspel och en passningsnivå som knappt är acceptabelt i gärdsgårdsserien. Paul Warne måste ha hotat med indragen veckolön eller dylikt för det var en bättre prestation i andra halvlek även om vi hade kunnat önska mer. Warne var öppen i intervju efter matchen med att han var oerhört missnöjd.

Det har klagats länge på att vi inte har en nummer 9 som öser in mål. Nu har vi Jerry Yates som vår nia och som enbart hittat nätet en gång. I min amatöranalys beror det inte på Yates utan på hans medspelare. Nu senast mot Oxford placerade han sig i bra lägen gång efter gång, men han får inte passningen. Han har lagkamrater som istället väljer egna skott som går skyhögt över ribban eller träffar ett motståndarben. Jag förstår hans frustration, för han såg inte glad ut när tex Ebou Adams träffade sjunde våning vid några tillfällen istället för en smart passning till Yates. När väl övriga spelare ser Yates kommer han innan årets är slut vara uppe i tvåsiffrigt antal mål.

Det var behövligt att Nathaniel Mendez-Laing fick göra säsongens första mål mot Oxford. Precis som förra säsongen är han lite av en ”slow starter”. Då startade han sitt målgörande den 24 oktober i vinsten mot Exeter City för att sedan komma upp i nio fullträffar. Låt oss tro att hans leverans nu kommer igång på riktigt, Mendez-Laing i högform är något vi behöver denna säsong.

I den stora spelartrupp Warne förfogar över har vi i dagsläget få spelare som är långtidsskadade, dock har vi en spelare som kommer att vara borta några månader. Ryan Nyambe linkade av mot Millwall och det är ett stort avbräck. Han är definitivt den klart bäste av de alternativ Warne har som högerback. Vi har även David Ozoh som var på väg tillbaka men är nu borta ett tag med en ny skada. Efter hans fina inledning har han verkligen varit saknad, prognosen nu lär vara återkomst efter nästa landskampsuppehåll. Numera har vi nio spelare på bänken i matcherna. Vid valet av dessa undrar jag hur Warne tänker. Senast mot Oxford fanns tre av nio spelare som kan spela mittback. Jag hade gärna sett fler alternativ av mittfältsspelare, då det ofta varit på mittfältet som vi inte hängt med riktigt i matcherna.

I dagens fotboll är det många spelare som inte klarar av en god prestation när det är tre matcher på en vecka, Av den anledningen tror jag det blir förändringar i startelvan i jämförelse med tisdagsmatchen. Kan Joe Ward vara ett alternativ till Kane Wilson, klarar Callum Elder ytterligare en match efter skadeuppehållet, är tre starter på en vecka för mycket för Corey Blackett-Taylor, etc. Warne och hans ledarstab har lite att fundera på.

Även om vi har år av positiva resultat mot Hull på Pride Park bör vi sätta upp ett varningens finger. De har vunnit två av fem bortamatcher genom 3-1-segrar mot Queens Park Rangers och Stoke City. Det är med andra ord inte läge för någon underskattning från Derbyspelarna. Men med nästan trettiotusen åskådare i ryggen och antagligen en annan prestation på hemmaplan får vi hoppas att lördagen slutar med en trepoängare för våra gumsar.

Möjlig laguppställning;

Zetterström
Wilson  – Nelson – Cashin - Elder
Goudmijn – Adams – Osborn
Jackson– Yates – Mendez-Laing


 

Stefan Borg2024-10-25 12:27:06
Author

Fler artiklar om Derby