Pride Park Stadium, 2024-04-13 16:00

Derby - Leyton Orient

Inför Derby - Leyton Orient
Hittar Paul Warne rätt startelva som ger tre poäng mot Leyton Orient? Vi lär bli varse.....

Inför Derby - Leyton Orient

Kan The Rams knipa ett sista halmstrå för att vara med och slåss om topp-2 när Leyton Orient besöker Pride Park på lördag eftermiddag?

Vi skulle ”bara” vinna de fyra sista ligamatcherna för att bevaka vår andraplats i League One, i den första matchen gick det sådär…. En nolla bakåt är dock inte att förakta. Däremot har vi ett par spelare som bör ha svårt att se sig själva i spegeln efter att missat öppna klara målchanser. Om vi skulle missa direktuppflyttning är det dock inte matchen mot Wycombe Wanderers som vi skall lägga fokus på. Individuella misstag under sista tio minuterna i tidigare matcher har kostat oss minst tio poäng, det är bara att välja tillfälle. Men är inte det som nu sker, med tappat kommando, lite av Derby County? Ni som varit med länge minns säkert flera säsonger när vi skall ”bara” ta en poäng, vinna, etc. Ibland har det fungerat ändå, men ibland har det tyvärr inte gjort så.

I en BBC-intervju i början av denna vecka uttryckte Paul Warne sin frustration av spelarnas prestation, förmåga och inställning på träningen samma dag. Är det så att spelarna, varav ett flertal har hundratals matcher på sitt cv, tror att det är bara att ställa ut skorna mot ett mittenlag som inte har något att spela för? Något var det i alla fall hos Warnes mannar, för spela som ett topplag med chans till uppflyttning fick vi inte se i onsdags. Man kan självklart skylla på Warnes formation och val av spelare, men det är spelarna på planen som skall leverera – inte vår headcoach i första hand.

Tidigare i vår hade vi en överlägsen målskillnad i jämförelse med Bolton Wanderers och Peterborough Town. Nu är de snart ikapp och möjligen förbi. Bolton, med två mål efter, har en hängmatch och Posh är efter med fem måls differens och två hängmatcher. Det som tidigare definierades som en extrapoäng är snart uppäten. Våra fyra mål på de fem senaste matcherna är inte mycket att hänga i granen, ej heller enbart två vinster på dessa matcher. Vi ser verkligen inte ut som ett topplag.

Det verkar som skadelistan så sakta innehåller färre spelare. Vi fick senast se Tom Barkhuizen som inhoppare och Max Bird ska inte vara långt borta. Nu har vi även Sonny Bradley tillgänglig efter sin onödiga avstängning. Det skulle inte förvåna mig om Warne kör med sin favorituppställning, tre mittbackar. I vintras fick Nathaniel Mendez-Laing förlängt kontrakt efter en helt suverän höst. I mitt tycke, har respekt för att ni andra inte håller med mig, upplever jag att hans prestationer dalat efter det. Visst har han gjort en del assist, men den dominans vi sett tidigare verkar vara som bortblåst. Målskörden har också sinat, inte ett mål på de senaste elva matcherna. Mendez-Laing kommer dock garanterat vara en av Warnes startspelare. Frågan är om det finns plats för Corey Blackett-Taylor. Efter missen i matchinledningen i onsdags kändes det som han inte var närvarande. Vi såg dock mot Portsmouth hans kvaliteter. Är det självförtroendet som inte är på topp? Skulle han bänkas kan självförtroendet vara nere i källarvalven. Blir det en 3-5-2-uppställning lär han sitta på bänken. Warne har mycket att fundera på.

Vad kan vi då säga om Leyton Orient. De har gjort en klart godkänd säsong och rent matematiskt kan de nå sjätteplatsen. Problemet är dock att de har flera formstarka lag framför sig i tabellen. Vi kan se att de lär vara duktiga defensivt på bortaplan, 20 insläppta mål på 21 matcher vittnar om det.

För mig känns det som det är sista tåget som går nu på lördag. Vid vinst och med en förhoppning att Peterborough och Bolton tappar en och annan poäng finns fortfarande hoppet. Seriemakarna har verkligen fått till det, nämnda lag möts i sista omgången.

Möjlig laguppställning;

Wildsmith
Nelson – Bradley - Cashin
Wilson - Ward - Adams –Hourihane - Sibley
Mendez-Laing – Collins


 

Stefan Borg2024-04-12 20:47:53
Author

Fler artiklar om Derby