Pride Park Stadium, 2023-02-14 20:45

Derby - Lincoln City FC

Inför Derby - Lincoln
Dags för en ny startelva från Paul Warne!

Inför Derby - Lincoln

Förhoppningsvis är Derbyspelarna ute efter revansch efter att den långa sviten av matcher utan förlust kom till en ände i lördags. Visst räknar vi med att Lincoln City får sota för detta.

Nu kom den, matchen där The Rams för första gången sedan oktober kammade noll poäng. Kanske inte så överraskande då en lång svit oftast blir bruten. Det som möjligen var aningen mer överraskande var att den starka försvarsmur, med ett otal matcher utan insläppt mål, rammades av Wycombespelarna. Det första målet är inte mycket att ha synpunkter på, möjligen Eiran Cashins position. De två övriga finns en hel del för Paul Warne att prata med spelarna om. Framåt gjordes två fina mål, vilket borde räckt till en trepoängare. Det saknades dock lite skärpa, nu igen, i avgörande lägen framför deras mål. I första halvlek saknade jag attacker på flankerna, Lewis Dobbin som visat god form var rätt så blek. Ett halvtamt försök att komma förbi Wycombes högerback noterade jag. David McGoldrick tappade ofta bollen i sina dribblingar, hans framspelning till James Collins var dock av hög klass. Tyvärr var det många spelare som inte nådde upp till normal standard.

Visst kändes det som att den gångna helgen var upplagd för ett vidare avancemang i tabellen och ett sikte på topp-2. Nu sprack den illusionen rejält. Noll poäng för The Rams, Ipswichpinne mot serieledarna och en trea för Plymouth i sydkustderbyt mot Portsmouth. Nej, nu är det bara upp på hästen igen och skapa en ny räcka matcher där vi blir obesegrade. Möjligheterna är där då fyra av fem kommande matcher spelas på Pride Park.

Det är tätt matchande framåt och frågan är hur McGoldrick, som ofta står över matcher för småskavanker, klarar det. Jag väntar mig ett offensivt spel från vårt hemmalag, vilket skulle kunna öppna för Louie Sibley som vänsterback. Möjligt att lånespelaren från Tottenham, Harvey White, får göra sin första start. Jag är dock övertygad om att hela startelvan från de två senaste matcherna inte får revanschera sig från matchens början.

Vi har mött Lincoln City några gånger i Ligacupen under innevarande decenniet, senast de var på besök i ligasammanhang var 1985. En match undertecknad hade planerat se, men Englandsresan fick skjutas upp några veckor och det blev istället hemmamatchen mot Reading för det första besöket på Baseball Ground. Resultatet mot Lincoln den gången blev 7-0, ett resultat som gärna får kopieras på tisdagskvällen. Inte för att jag tror på det. Hade inte Lincoln kryssat så pass många hemmamatcher hade de varit i trakten av The Rams i tabellen. På bortaplan har de vunnit en tredjedel av matcherna. Det kommer inte vara en match där Derbyspelarna enbart kan ställa ut skorna för en trepoängare, utan det måste vara fullt fokus på uppgiften. Förhoppningsvis brinner spelarna av revanschlusta och gör en gedigen insats som ger tre poäng.

Möjlig startelva;

Wildsmith
Smith, Forsyth, Cashin, Sibley
Hourihane, White
Mendez-Laing, Knight, Barkhuizen
Collins
 

Stefan Borg2023-02-13 15:35:01
Author

Fler artiklar om Derby