Pride Park Stadium, 2023-12-21 20:45

Derby - Lincoln City FC

Inför Derby – Lincoln
Manager Paul Warne; framgångsrik på sistone

Inför Derby – Lincoln

Tillbaka till vinnarspåret?

Torsdagskvällen ser Derby ta emot Lincoln. De två kombattanterna ligger nära varandra i tabellen. Gästerna finns med 32 poäng på 9:e plats, medan värdarna återfinns på 6:e plats med 37 erövrade poäng. Med en vinst ikväll så klättrar Derby till en 3:e plats, åtminstone tills konkurrenterna spelar på lördag.

Lincoln har på de sju senaste ligamatcherna endast förlorat en match så det är ett svårslaget lag. Derbys sju senaste ligamatcher har resulterat i fem vinster, en oavgjord och en förlust. Vi som såg lördagens match kan ju reta oss på att laget inte klarade av att bärga ännu en vinst eftersom Wycombe med matchens sista spark gjorde mål. Jag kan i och för sig tycka att Derby gjorde en så pass slätstruken insats att laget inte var värd mer än ett poäng. Hafsigt spel matchen igen – från båda lagen – gjorde att det närmast var en plåga att se matchen.

Manager Paul Warne´s åsikt om Wycombematchen var att hans lag var med i matchen fysiskt men att beslutsfattandet lämnade mycket att önska.

En av de bättre i lördags var – som vanligt – Nathaniel Mendez-Laing. Denne 32-åring hade en downperiod under hösten men har på sistone varit lysande. Hans snabbhet firar stora triumfer och jag skulle vilja påstå att hans högerfot är så pass bra att både passningar och skott på mål brukar fungera tillfyllest.

Vad det gäller laguttagning så tror jag att Warne kör med samma startelva som i lördags. Personligen skulle jag i och för sig gärna se Tyreece John-Jules istället för James Collins. Att Collins är 33 år och inte är byggd som en sprinter märks lite väl ofta. Kanske dags att låta John-Jules få vara med från start?

Jag tror att chanserna till en bättre Derbyinsats jämfört med i lördags är tämligen goda. Det finns sedan snart två månader tillbaka en grundtrygghet i spelet. Max Bird, Conor Hourihane och Curtis Nelson står för stabila insatser match efter match vilket känns tryggt. Den sistnämnde tycker jag för övrigt redan nu pretenderar på att bli Player of the Year.

Möjligt lag
Wildsmith

Ward
Nelson
Cashin
Forsyth

Wilson
Bird
Hourihane
Sibley

Mendez-Laing
John-Jules
 
 

Torbjörn Karlsson2023-12-21 14:45:00
Author

Fler artiklar om Derby