Inför Derby - Peterborough

Om stormen Eunice hinner dra förbi är det på lördagen dags för ett väldigt viktigt bottenmöte i Championship mellan nästjumbon Derby och laget precis ovanför - Peterborough.

Derbys jakt på fast mark fortsätter och trots att det hackat lite i poängintaget för the Rams den senaste tiden, så ser det sakta ljusare ut hela tiden. Anledningen är konkurrenternas erbarmliga form. Barnsleys seger mot QPR i lördags är det stora undantaget. Annars är det jätteformsvackor för Barnsley, Peterborough och Reading som ger oss hopp.
Talande nog blev det 0-0 när Peterborough och Reading spelade en hängmatch i veckan. Inget av lagen klarar att vinna… Peterborough låg helt klart närmast segern och hade ett antal chanser till mål, men lyckades inte sätta dit bollen. Det har man inte lyckats med på sex timmars spel! På bortaplan har man förlorat tretton av sina femton matcher!
Med andra ord talar allt för Derby, som dock bara mäktat med en seger på de fem senaste matcherna och inte är i någon kanonform, men ändå relativt stabila. 4-1 mot Middlesbrough var klart missvisande. Hade domaren haft en normal dag, så hade det kunnat sluta helt annorlunda, men två självmål är förstås en klantighet som man inte kan klandra någon annan för. I övrigt var spelet ändå hyfsat och, som sagt hade domaren gett Middlesbrough den utvisningen man skulle haft efter en halvtimme hade matchen fått ett helt annat förlopp.
En seger för Derby skulle innebära att man tar ytterligare ett kliv upp i tabellen och naturligtvis betyda oerhört mycket. Är man ett derbyfans vågar man inte jinxa och kan då möjligen skrämmas av att det statistiskt sett naturligtvis borde komma något/några mål för Peterborough och då sätta käppar i hjulen för Derbys jakt på säker mark. Men, som oberoende tippare präntas nog en etta ner på denna stryktipsmatch. Vi får se om Derby klarar av att bära ett favoritskap i en match för ovanlighetens skull.
Min gissning är att laget kommer se ganska likt ut det som startade mot Boro. Unge ytterbacken Lee Buchanan fick då fortsätta vikariera på mittbacksplatsen eftersom Richard Stearman fortfarande är avstängd. Buchanan har gjort det bra trots självmålet senast.
I övrigt borde Festy Ebosele få starta istället för Thompson. Ebosele har blivit en enorm tillgång för laget och har en speed som ibland får det att se nästan komiskt ut när han helt enkelt slår en stickare till sig själv och sedan bara flyger förbi moståndaren.

Förslag på laguppställning:
Allsop
Byrne - Davies - Buchanan - Forsyth
Bielik - Bird
Lawrence - Knight - Ebosele
Plange

Ola Carleke2022-02-18 20:34:25
Author

Fler artiklar om Derby