Pride Park Stadium, 2024-10-05 16:00

Derby - QPR

Inför Derby - QPR
Kan det vara dags för James Collins i Paul Warnes startelva?

Inför Derby - QPR

Derby County är inne i en dyster trend med tre raka förluster. Kommer vändningen mot Queens Park Rangers på lördag eftermiddag, ett lag som vi har en oplockad gås med.

Vad kan vi säga om tisdagens möte på Stadium of light. Tycker nog att vi inledningsvis matchade topplaget Sunderland, vilket hos mig väckte vissa förhoppningar. Tyvärr blev utfallet en ånyo poänglös kväll. Skall vi vara riktigt ärliga är vi inget tufft motstånd att möta. Fifty-fifty-situationer på planen, där går vi sällan som vinnare. Vi har ett klent mittfält och vi har en ensam striker i form av Jerry Yates som gör ett gott jobb längst fram när motståndarna bygger upp sitt anfallsspel, men som inte producerar mycket framåt. Det år i och för sig inte Yates fel, tror det mer beror på medspelarnas oförmåga att leverera rätt bollar till honom. Nu har vi den spelartrupp vi har och det är bara att hoppas att Paul Warne tar beslut som får det bästa utfallet. Efter landslagsuppehållet får vi förhoppningsvis tillbaka ett antal spelare efter skada, spelare som möjligen kan göra skillnad.

Vi har även denna säsong ett antal lånespelare från andra klubbar. Lånespelare är inte gratis så det gäller att få ett bra utfall av dessa. Jag har sedan länge haft en klar åsikt om lånespelare, vilket självklart inte bör delas av övriga läsare. För mig är det helt okej med att plocka in en spelare på lån som efter gedigen prestation kan värvas till klubben, Jag tycker också att det är positivt att ta in yngre spelare med gedigen förmåga som kan lyfta spelet på planen, som vi bl a såg av Mason Mount 2018/19. Men att ta in bänkspelare från andra lag eller att vara en del i en yngre spelares utveckling som inte har en oerhört hög nivå är för mig bara att kasta pengarna i sjön, Det vi såg från både Tawanda Chirewa och Marcus Harness i tisdags var bara pinsamma insatser i tisdags. Jag förstår inte dessa värvningar, men möjligt att andra gör.

Warne satsade senast på en trebackslinje. Om det på lördag blir en fyrbackslinje när vi är åter på Pride Park ser jag gärna Nat Phillips istället för Curtis Nelson. Min känsla är att Nelson inte hänger med i The Championship. Jag tror också att Yates skulle behöva en lekkamrat på topp. Yates är ingen riktigt target-player men skulle säkert behöva en sådan jämte sig. I mina ögon skulle det ge utrymme för James Collins. Jag hade för någon vecka sedan kommentar om att Nathaniel Menedez-Laing verkade vara rädd om sina fötter. Det jag sett är att det tyvärr fortsatt i de dueller han varit inblandad i. Trist, för vi skulle behöva honom i den form vi såg förra säsongen.

Den tidigare Bajentränaren Marti Cifuentes när numera manager för QPR. Som bajensupporter uppskattade jag det han gjorde för klubben från Södermalm. Han har säkert ett och annat i bakfickan för att lyckas på Pride Park. QPR har kryssat på hälften av sina matcher, men har enbart en trepoängare. Visst önskar vi att fylla på deras antal förluster på lördag och få någon form av upprättelse från 2014 på Wembley då ett dopat Londonlag släckte våra drömmar om Premier League. Om det av en händelse inte ser bra ut i halvtid är min förhoppning att Warne, för ovanlighetens skull, gör tidiga byten.

Möjlig laguppställning;

Zetterström
Nyambe  – Phillips – Cashin - Forsyth
Wilson - Goudmijn – Adams – Blackett-Taylor
Collins – Yates


 

Stefan Borg2024-10-04 15:09:18
Author

Fler artiklar om Derby