Inför Derby - Reading

Derby ska åter försöka fokusera på det sportsliga området när man tar emot Reading på onsdagskvällen.

Osäkerheten kring vad som kommer hända ligger så klart fortfarande kvar efter att klubben lämnats över till administratörer i förra veckan. 
Managern Wayne Rooney har visat upp ett stort hjärta för klubben och deklarerar tydligt att han är helt inne på att vara med och bygga upp klubben igen. Han har inte haft någon trevlig situation där tydligen dialogen med ägaren Mel Morris varit lika med noll sedan början av augusti. Herr Morris har helt enkelt inte velat eller vågat svara när Rooney sökt kontakt.
Laget verkar ha svetsats samman av motgångarna och gjort stora kämpainsatser tre matcher i rad nu. Mot Sheffield U senast hade man tyvärr det mesta emot sig och trots flera bra målchanser och ett heroiskt kämpande med en man mindre större delen av andra halvlek, fick man till slut se sig besegrat med matchens enda mål. Målet kom i 88:e minuten sedan Curtis Davies drabbats av något slags hjärnsläpp och likt en sexåring på skolgården reflexmässigt sträckt upp handen mot bollen på ett inlägg, vilket så klart innebar en solklar straff.
Utvisningen man drabbades av var på målvakten Kelle Roos, som fällde en motståndare i friläge. Vilda protester från Derbyspelarna, men inte från Wayne Rooney som lugnt konstaterade efteråt att det var rätt med ett rött kort.
Mot Reading är alltså Roos avstängd och det lär innebära att nyligen värvade Ryan Allsop kommer stå. Rutinerade David Marshall, som många nog trodde skulle bli förstamålvakt denna säsongen degraderades istället till tredjemålvakt, men antas nu kallas in till bänken. Frågan är hur sugen han är på det…
Annars lär det nog bli ungefär samma startelva som senast. Många spelare sköter sig bra och t ex vårt mittbackslås med Jagielka och Davies är riktigt starkt. Det trodde man inte när då 35-årige Curtis Davies åkte på sin svåra knäskada för ett och ett halvt år sedan. 

                        
                         Curtis Davies

En som dock inte sköter sig särskilt bra, men ändå tycks ha Rooneys förtroende är vår lagkapten Tom Lawrence. Han har en hög potential - det syns tydligt, men det är ju så oerhört sällan han visar det. Hans ingripande på övertid senast är ett bra exempel på när han blixtrar till. På nickpassningen från Curtis Davies fick han med en perfekt första-touch överläge på sin försvarare och sedan är det ju bara centimetrar som gör att bollen går stolpe ut istället för in.
Det vi saknar fortfarande är ju en målskytt, nu när Colin Kazim-Richards är långtidsskadad. Rooney envisas med att låta Sam Baldock få springa längst fram. Han jobbar i och för sig stenhårt, men någon målskytt är han inte. Borde inte unge Jack Stretton få flera chanser och kanske till och med starta?
En förändring som kan ske i startelvan är att Craig Forsyth ersätter Lee Buchanan på vänsterbackspositionen efter sin avstängning.

Förslag på startelva:
Allsop
Byrne - Jagielka - Davies - Forsyth
Shinnie - Bird
Lawrence - Morrison - Sibley
Stretton

Ola Carleke2021-09-28 17:37:00
Author

Fler artiklar om Derby