Pride Park Stadium, 2024-02-17 16:00

Derby - Stevenage

Inför Derby - Stevenage
James Collins - förhoppningsvis skadefri på lördag!

Inför Derby - Stevenage

Derby tar på lördag eftermiddag emot topplaget Stevenage, ett lag som vi vill ha revansch på efter förlusten på deras hemmaarena i höstas.

Efter en imponerande insats i tisdags på St James Park i Exeter är det dags för match på Pride Park. Frågan är om spelarna kan ta med sig den positiva energin och förmågan när sjundeplacerade Stevenage kommer på besök.

Det var mycket vi verkligen gillade i matchen mot Exeter. De tre målen var av hög klass, men det som kan oroa är att siffrorna borde blivit större. James Collins och Nathaniel Mendez-Laing missade båda klara måltillfällen, det har vi inte råd med. I vissa matcher får vi enbart ett par klara måltillfällen och då måste vi ha spelare som är näst intill hundraprocentiga framför mål. Paul Warne får mycket kritik för några av sina nyförvärv, men när det gäller lånet från Cardiff City Ebou Adams är det bara att lyfta på hatten. I Adams har vi äntligen fått in en defensiv mittfältare värt namnet som gör det som förväntas i den rollen. Det är många år sedan vi kunde uttrycka detta. Får vi bara ha Adams fri från skador och avstängningar kan han vara nyckeln till en topp-två-placering.

Högerbacken Ryan Nyambe saknades i tisdags med skadeproblem. Vi håller tummarna för att han är tillgänglig på lördag. Om vi skall vara ärliga saknar vi alternativ i den positionen, åtminstone om vi pratar om försvarsspelet. Varken Kane Wilson eller Joe Ward, vilket vi sett i flera matcher, har en defensiv ådra i sig. Offensivt är det inga problem, men vi behöver tänka på att undvika baklängesmål och där är dessa herrar inget att luta sig emot. Om nyförvärvet Adams är en hit får vi tyvärr sätta ett frågetecken för ett annat, Corey Blackett-Taylor. Skadekänning gjorde att han blev utbytt senast och vi har ännu inte fått se hans omskrivna kvaliteter. Det är möjligt att han ändå kan bli tungan på vågen i ligans slutfas, låt oss hoppas det. En sak som fick oss att sätta kvällskaffet i halsen i tisdags var att se Collins skadad, nu kunde han dock linka vidare men hur är det egentligen. Svaret får vi en timma före match när laguppställningen presenteras.

En som såg ut som en kalv på grönbete var Tom Barkhuizen i sitt inhopp i andra halvlek. Han visade en kreativitet som han inte visat på ett bra tag och målet var kronan på ett gott dagsverke. Jag räknar med att han startar på lördag. Han och Nyambe blir förhoppningsvis enbart de två förändringar som vi får se. Warnes val av trebackslinje i förra hemmamatchen mot Shrewsbury Town var ett felbeslut och jag hoppas att Warne lärt sig detta. För min del är det okej att skifta till trebackslinje de sista fem till tio minuterna för att säkra tre poäng, men låt oss slippa se det från start.

Stevenages manager Steve Evans är en erfaren herre och vi får se vad han har i bakfickan på lördag. Vi har redan hört från honom i veckan då han varnat för att domaren kan påverkas av vår hemmapublik. Dock inget vi märkt denna säsong…  Det är säkert ett revanschsuget Stevenage som kommer på besök efter tisdagens debacle. Ledning hemma mot Bristol Rovers med två bollar och sedan tre insläppta efter mål av bl.a. tidigare Derbyspelarna Luke Thomas och Chris Martin. De är dock på bortaplan ett starkt lag med nio segrar, det är enbart Derby och Portsmouth som vunnit fler. The Rams behöver tre poäng för att kvarstå som tvåa, medan Stevenage behöver dessa för att inte komma för långt efter playoff-plats. Det blir att räkna med en intensiv match.


Möjlig laguppställning;

Wildsmith
Nyambe - Nelson – Cashin – Elder
Hourihane – Adams - Bird
Mendez-Laing – Collins - Barkhuizen
 

Stefan Borg2024-02-16 13:55:00
Author

Fler artiklar om Derby