Pride Park Stadium, 2023-12-16 16:00

Derby - Wycombe

Inför Derby - Wycombe
I förra matchen borde James Collins blivit tvåmålsskytt. Nu får han chans till revansch mot Wycombe.

Inför Derby - Wycombe

Kan The Rams tangera förra säsongens sex raka segrar i ligaspelet när Wycombe Wanderers gästar Pride Park på lördag.

För ett par månader sedan jäste det bland supportrarna. Rätt så många ville ge Paul Warne kicken, speciellt efter bottennappen mot Shrewsbury Town och Stevenage. De som då uttryckte sig så har tystnat. Tänk vad fem raka segrar i ligan kan få supportrar att möjligen ändra uppfattning. På lördag har vi möjligheten att utöka den raden, men frågan är om Wycombe kommer att sätta käppar i hjulet för The Rams. Historiens makt är stor i den brittiska fotbollen har vi lärt oss. Det var Wycombe som satte stopp i februari för en sjunde raka trepoängare och sen började det gå utför. Vi hoppas självklart att det inte blir så denna gång vid mötet med The Chairboys.

Vi har för tillfället en sjätteplats och bara sex poäng upp till Bolton som är tvåa och sitter på uppflyttningsplats. Med 27 matcher kvar att spela är vi verkligen med på tåget för en direktuppflyttning. Det gäller dock att inte tappa kontakten med topplagen. Om vi kikar på kommande fem ligaomgångar för topp6-lagen har The Rams det klart tuffaste spelschemat. Det gäller för Warne och hans spelare att ha fokus, match efter match. Det skall sägas att det inte varit några tiopoängare i skönspel de senaste matcherna, vilket det ändå ger att det varit en styrka att ta de senaste trepoängarna. Det bör nog gett spelarna gott självförtroende.

Det är också en styrka att klarat den senaste perioden utan ett antal spelare som varit frånvarande pga skador, men det har gett möjligheten för andra spelare att göra bra ifrån sig. Jag tror inte att Louie Sibley startat senast om Martin Waghorn varit tillgänglig. Nu visade Sibley att han är att räkna med, speciellt efter sitt fina ledningsmål. Även Kane Wilson och Joe Ward har tagit chansen med bra prestationer. Om nu alla skadade spelare är tillbaka inom några veckor och inga nya blessyrer uppstår lär Warne ha ett antal sömnlösa nätter när han skall formera kommande startelvor. Med denna säsongs historik lär dock en och annan åkomma uppstå på några spelare, sen har vi ett januarifönster som kanske inte blir så kul.

När Arsenallånet Tyreece John-Jules blev klar i somras kom han med ett rykte som en ung målfarlig spelare. Tyvärr har skador försenat hans närvaro på planen, men vi har vid de tre senaste inhoppen konstaterat att ryktet stämde. Med hans skadehistorik förstår jag att Warne avvaktar att starta honom, men framåt nyår kanske det är dags. Han vore en klar tillgång till vårsäsongen, om nu Arsenal godkänner en förlängning av lånet. När Curtis Nelson skrev på för Derby County i somras var det väl ingen wow-signing för supportrarna, det var mer wow-känsla över Sonny Bradley som den nye chefen i försvaret. Tänk så fel vi kan ha, Nelson har verkligen varit den som stått ut som en gigant i fyrbackslinjen och är en stor anledning till att vi släppt in så få mål. Han är möjligen redan en stark kandidat till Årets Spelare.

Jul och nyår närmar sig och med traditionellt tight spelschema. The Rams har fem matcher på 17 dagar och då lär det bli rotation i startelvan. Det positiva är att vi då lär ha fler spelare tillbaka efter skadefrånvaro. Nu på lördag tror jag dock att senaste startelvan kvarstår sedan sist. Den enda förändringen jag skulle göra om jag hetat Paul Warne är att skifta positioner på Kane och Ward.
Jag inbillar mig att Wards passningsfot kan få ut det bästa av James Collins och vi behöver ständig leverans i form av mål av vår nr9. Av den anledningen vill jag ha Ward längre upp i banan.

Wycombe har åtta raka ligamatcher utan vinst, på dessa matcher har de dock kryssat tre gånger och två av dessa mot så pass starka lag som Oxford United och Peterborough United på bortaplan. Det är m a o inte att bara ställa ut skorna för Derbyspelarna. Någon gång spricker en räcka matcher utan eller med trepoängare, förhoppningsvis inte på lördag.

Möjlig laguppställning;

Wildsmith
Ward - Nelson – Cashin – Forsyth
Hourihane - Bird
Kane – Sibley –-  Mendez-Laing
Collins

 

Stefan Borg2023-12-15 09:54:00
Author

Fler artiklar om Derby