Inför: Dinamo Zagreb - Chelsea
Det väntas Champions League-premiär nere i Kroatien!

Inför: Dinamo Zagreb - Chelsea

Det har äntligen blivit dags för att sparka igång den europeiska toppfotbollen. Chelsea reser till Kroatien för att ta sig an Dinamo Zagreb.

Efter en trevande start på säsongen för kungsblått har det äntligen blivit dags att även påbörja Champions league säsongen. Chelsea reser söderut till Kroatien för att försöka hämta hem tre poäng mot Dinamo Zagreb. Chelsea har blandat och gett i säsongsinledningen där bra prestationer och resultat har följts upp av mindre bra insatser och resultaten har speglat det. Dinamo Zagreb däremot har en fantastisk säsongsinledning och leder den inhemska ligan med 22 poäng efter 8 spelade matcher.

Historia:
Det är första gången som Dinamo Zagreb och Chelsea ställs mot varandra i ett A-lags sammanhang. 

Läget i lagen
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb har inlett sin säsong på ett väldigt bra sätt och leder den inhemska ligan ganska överlägset efter 8 spelade omgångar. Dinamo Zagreb bildades 1911 men etablerades som Dinamo Zagreb 1945. Det har varit en historia fylld av pokaler och framgång där man bland annat har vunnit den inhemska ligan totalt 23 gånger med fem på raken de senaste fem säsongerna. I Champions League har klubben även deltagit många gånger men förra gången blev det respass redan i playoff. Senaste gången man nådde gruppspel var säsongen 19/20. I truppen huserar även svenskbekantingen Rasmus Lauritsen med ett förflutet i IFK Norrköping. 

I en grupp som består utav Milan, Chelsea, RB Salzburg är Dinamo Zagreb från pot 4 och ska väl rankas som det sämsta laget i gruppen. Dinamo Zagreb kommer senast från en 3-1 seger mot HNK Rijeka. 

Möjlig startelva: 4-3-3
Livakovic, Ristovski, Sutalo, Peric, Ljubicic, Ivanusec, Ademi, Baturina, Spikic, Petkovic, Orsic

Chelsea:
Chelsea kommer från en 2-1 seger mot West Ham i lördags. En seger som satt väldigt hårt inne där Kai Havertz blev matchavgörande med ett sent mål i 88 minuten. Chelsea räddades även på tilläggstid där VAR klev in och dömde bort ett mål utav West Hams Maxwel Cornet. Chelseas säsongsstart har som sagt varit trevande och inte flutit på som folk hade hoppats på inför säsongen med enbart tre segrar på de sex första matcherna. 
Chelsea har ännu inte riktigt fått igång sitt offensiva spel i början av säsongen och defensiven har stundtals varit instabil så Thomas Tuchel hoppas nog verkligen på en förbättring.

På tal om Thomas Tuchel bekräftade han på dagens presskonferens att Thiago Silva vilas och reste inte med laget till Kroatien. N'golo Kante är fortsatt på skadelistan men utöver detta är resterande av truppen med i Kroatien. Nyförvärven Aubameyang och Zakaria är med och Tuchel bekräftade på presskonferensen att Aubameyang har tränat med mask efter att ha fått käken bruten förra veckan. Tuchel har sagt att Aubameyang kan spela men han är inte frisk för 90 minuter så länge inget oförutsett sker på matchdag. 

Med ovanstående i åtanke tror jag inte att Aubameyang får starta men att han får ett par minuter i Kroatien kan vi nästan räkna med.

I helgens match mot West Ham vilades även Mason Mount och Kai Havertz som varit självskrivna i startelvan i inledningen av säsongen. Ben Chilwell hoppade in och var högst delaktig i Chelseas vändning och kan på grund av detta få starta ute till vänster. I övrigt är det svårt att gissa på ett mittfält. Plockar man ned James igen till en tredje mittback med Loftus-Cheek till höger som tidigare under säsongen? Får Gallagher chansen från start igen?

Möjlig startelva: 3-4-3
Mendy, James, Koulibaly, Fofana, Loftus-Cheek, Kovacic, Jorginho, Chilwell, Sterling, Mount, Havertz

Förväntad matchbild och tips:
Det finns alltid en viss spänning i premiärmatcher och det finns det även nu. Men trots Dinamo Zagrebs bra säsongsinledning och Chelseas mindre bra ska Chelsea gälla som favoriter. Chelsea behöver få igång sitt offensiva spel och framförallt komma till fler avslut samtidigt som defensiven måste vara betydligt mer stabil än vad den varit hittills under säsongen. Gör man detta så ska man vinna den här matchen ganska komfortabelt då man har bättre spelare och mer erfarenhet i sådana här matcher på varje position. Jag tror att Chelsea steppar upp och tar tag i matchbilden från sekund 1 och då kan det bli en trevlig preimiärafton i Kroatien.

Tips: Dinamo Zagreb 0-3 Chelsea

Övrigt:
Matchen spelas på Maksimir stadion
Avsparkstid är tisdag 6 september 18:45
Domare är István Kovács och VAR-domare är Paolo Valeri
Matchen sänds på C MORE

 

Sigge Öijer @oijersigge 2022-09-05 19:39:00
Author

Fler artiklar om Chelsea