2019-11-08 21:00

Girona - Teneriffa

Inför: Everton - Chelsea
Spel på Goodison Park för Mourinhos mannar.

Inför: Everton - Chelsea

Efter landslagsuppehåll och spel i den europeiska supercupen är det nu tillbaka till vardagen och Premier League som gäller för Chelsea, där Everton på Goodison Park står för motståndet.

Det var två veckor sedan Chelsea senast spelade en match, men nu är alltså serien återigen igång efter ett landslagsuppehåll. För motståndet står Everton med sin nya tränare Roberto Martínez på Goodison Park i Liverpool, ett Everton som fortfarande jagar årets första seger i årets Premier League. Chelsea vann båda fjolårets möten med 2-1 och tog hem segern på bortaplan efter en vänding signerad Frank Lampard.


Everton

Laget från Liverpool gjorde flera affärer under transferfönstret, där man bland annat plockade in Gareth Barry från Manchester City, James McCarthy och Arouna Koné, båda två från Martínez gamla klubb Wigan. Man lånade även in Romelu Lukaku från Chelsea men han kommer inte få chansen att debutera i den här matchen då spelare inte får ställas mot de klubbar de är utlånade ifrån. Man sålde även sin storstjärna Marouane Fellaini till David Moyes United under transferfönstrets sista dag.

På skadefronten så ska de båda irländska landslagsmännen McCarthy och Coleman kunna starta, men Alcaraz samt mittfältaren Gibson missar med största sannolikhet matchen. Även utan Fellaini så ställer Everton ett starkt lag på banan där backlinjen kanske är lagets starkaste del. Såhär har det gått för Everton i deras matcher den här säsongen:

Cardiff 0 - 0 Everton
Everton 2 - 1 Stevenage (Ligacupen)
Everton 0 - 0 West Brom
Norwich 2 - 2 Everton

Förväntad startelva (4-2-3-1): Howard; Coleman, Jagielka, Distin, Baines; Osman, Barry; Mirallas, Barkley, Pienaar; Koné


Chelsea

Senaste matchen för Chelsea var som sagt mot Bayern München i UEFA Super Cup för två veckor sedan, men i årets Premier League så har man tagit sju av nio möjliga poäng och ligger bra till i toppen av tabellen efter tre omgångars spel. Efter att ha spelat 0-0 på Old Trafford mot Manchester United så blev det sedan förlust på straffar mot Bayern efter en riktigt bra match. Det är svårt att veta vad vissa spelare står formmässigt i och med att de kan ha rest långt med sitt landslag de senaste dagarna, men förhoppningsvis har vi blivit förskonade från skador.

Eden Hazard missade Belgiens match i VM-kvalet men ska vara tillbaka och redo för spel, även Oscar som fick en smäll är klar att spela. Nyförvärven Samuel Eto'o och Willian kan båda två debutera i matchen. Annars så ser det bra ut på skadefronten för tillfället för Chelsea, med Tomas Kalas och Kenneth Omeruo snart tillbaka i spel. Såhär har det gått för Chelsea i deras matcher den här säsongen:

Man United 0 - 0 Chelsea
Chelsea 2 - 1 Aston Villa
Chelsea 2 - 0 Hull City

Förväntad startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, David Luiz, Cahill, Cole; Lampard, Ramires; Oscar, Mata, Hazard; Torres


Förutsättningar och matchbild

Som tidigare nämnt så vann Chelsea båda matcherna förra säsongen med uddamålet, men Goodison är en svår arena att komma till och det blir inte lätt att spela hem tre poäng till London. Förhoppningsvis kan Juan Mata också få speltid så att han kommer igång efter sin skada, samma sak gäller nyförvärven Eto'o och Willian som förhoppningsvis kan få speltid och komma in bra i laget. Men det blir en tuff match som sagt, Chelsea har bara två segrar på de tio senaste matcherna på Merseyside (W2 D2 L6), men med det sagt så får Chelsea gälla som favoriter även om ett kryss eller seger för Everton inte alls är otänkbart. Everton har bara släppt till fem skott på mål den här säsongen (Chelsea har släppt till åtta), och de är ett defensivt starkt lag som hittills även har högst antal bollinnehavsprocent den här säsongen av lagen i ligan (64.1%).

- Matchstart är 18.30 och matchen sänds på Viasat Fotboll.
- Glöm inte Chelseatipset till matchen!

Simon Thellsson2013-09-13 17:30:00
Author

Fler artiklar om Chelsea