Inför Everton-Wolves

Inför Everton-Wolves

Ny storseger?

Söndagsmatch för Wolves.  Everton på bortaplan.  Kickoff kl 15, svensk tid.

Märkligt nog är inte Wolves storfavoriter enligt oddsfolket, men detta är på förhand en av säsongens enklaste matcher och säkraste segrar.  Everton är i särklass sämsta laget i PL sedan september.  Efter att ha inlett som ett topplag har de raden 2-2-14 senaste 18 matcherna och är alltså ett betydligt sämre lag än det usla Watford vi mötte i torsdags. Sedan i julas har man tagit 3p på 8 matcher. Tvärkasst.

Förutom ett par säsonger i början på 50-talet har nog aldrig Everton varit sämre än man är just nu. Vi pratar alltså om den klubb som spelat flest säsonger i högsta serien sedan den engelska ligafotbollen startade 1888.  Man har varit med i högsta serien samtliga år sedan starten, förutom fyra.  Ingen annan klubb är i närheten av den bedriften, även om Everton "bara" ligger trea i maratontabellen.  Men det är inte maratontabellen som räknas och Everton lär spela i andradivsionen Championship nästa säsong. För första gången sedan 1953/54.

Matchen spelas förresten på en av de märkligaste arenorna i England. Eller i alla fall har man märkligaste läktaren. Har skrivit om den vid något tidigare tillfälle men tål väl att berättas igen.  Man har alltså byggt en gigantisk slags ställning för att hålla upp taket, som säkert kostade hundratals miljoner pund. Och sedan verkar budgeten ha tagit slut så man fick sticka till Cartheme (eller vad Englands Biltema nu heter) och köpa det billigaste taket som gick att få tag på för en totalkostnad av max 75 pence. Bockad plast som man normalt har på altanen vid sommarstugan eller som regnskydd för någon rosenplantering. Trots att det är några år sedan har man än idag kvar det där numera gulnande smutsiga lågbudget-taket, och när det regnar är det nästan omöjligt att höra sig själv tänka om man har oturen att stå därunder.  Påverkar kanske inte spelet, men är ändå en pinsamhet som är nästan lika usel som fd storlaget Evertons fotbollsform.  Bildbevis?  Se länk:  https://www.goodisonnews.com/static/uploads/6/2022/01/evertonfans-1024x703.jpg

I övrigt finns det väl inte så mycket mer att säga.  Wolves vann senast, utan att knappt behöva anstränga sig. Och nu skall vi alltså spela en enklare match.  Tipset får bli något i stil med 1-5, dvs storseger för Wolves.  Kan springa iväg ännu mer, men gissar att Wolves slår av på takten när matchen är vunnen och att man inte behöver använda två händer när man räknar målen på fingrarna.   Enda lilla varningen är väl ett Everton sällan rasar ihop på totalt och att de någonstans på pappret har viss kvalitet, så kan bli en jämnare match än formtabellen och mitt tips antyder. Men utgångstipset Wolvesseger är en självklarhet.

Blir förresten en fin uppladdning inför nästa match, då vi möter ett lag som för tillfället är ännu sämre än världssämsta Everton. Men first thing first.  Tre poäng, tack.
 

Magnus Bengtsson2022-03-12 23:09:00
Author

Fler artiklar om Wolves