Goodison Park, 2023-08-26 16:00

Everton - Wolves

Inför Everton-Wolves

Inför Everton-Wolves

Tidig jumbofinal

Wolves skall till Liverpool och möta Everton på Goodison Park.  Kickoff lördag kl 16, svensk tid.

Båda lagen har fått en jobbig start på säsongen.  Everton har minst 6 spelare borta på grund av skador varav de flesta kan anses tillhöra de bästa spelarna de har i sin trupp. Deras inledande 0-1 mot Fulham och 0-4 mot Villa visar väl ganska bra vilken kvalitet de i dagsläget har.  Möjligt att de senare under säsongen kan rycka upp sig och hänga kvar i PL, men i denna match måste Wolves anses vara storfavoriter. Vi möter ett lag i spillror.

se även denna:  https://www.premierinjuries.com/injury-table.php

Nu kanske Wolves kan sägas vara en hel klubb i spillror, där Nunes är avstängd och dessutom ryktas gå till Man C, Podence är förpassad till "C-planen", och ett ägarbyte sägs vara på gång.  Men än så länge är truppen skadefri och spelet har varit positivt, så läget är trots allt inte lika illa som hos Everton när det gäller det sportsliga.  Tror åtminstone jag, men matchen skall ju spelas och jag kan ha fel.

Notera att Wolves efter två matcher ligger delad tvåa i tabellen över "antal avslut" (19,5/match). Wolves leder dessutom "dribblingsligan" stort med 23 st där tvåan har 15, och är även topp 3 när det gäller "key passes". Kort sagt är Wolves ett av seriens mest offensiva lag.  Vilken skillnad mot senaste årens trögboll, men lönar det sig inte i form av resultat finns där såklart en risk att det blir tråkigare fotboll framvöver.

Historiskt finns där inte mycket att kommentera, när det gäller inbördes möten. Lagen har delat upp vinsterna ganska jämnt fördelat senaste 20 åren (raden 6-6-6 sedan 2003), men Wolves har vunnit de två senaste mötena på Goodison.

Tips?  Wolves som sagt favoriter och kan köra över stackars Everton totalt.  Tippar 1-2 och seger för Wolves, men hoppas målskyttet lossnar betydligt bättre än så.

Håll utik på vårt forum efter senaste snacket runt Nunes, ryktena om att Fosun håller på att sälja oss, etc etc.
https://www.svenskafans.com/england/wolves/forum


 

Magnus Bengtsson2023-08-25 14:51:00
Author

Fler artiklar om Wolves