Inför FA Cupens första omgång: Gosport Borough - Colchester United
Hit ska vi

Inför FA Cupens första omgång: Gosport Borough - Colchester United

Äntligen dags för FA Cupen igen

Gosport Borough – Colchester United
FA Cupen: Omgång Ett
Söndag 15:00
GLD Stadium, Privett Park, Gosport
Stream
 www.wiziwig.tv förhoppningsvis här
 
Colchester möter på söndagen Gosport Borough i FA Cupens första omgång. Matchen spelas på GLD Stadium Privett Park i Gosport inför fullsatta läktare vilket innebär runt 3500 åskådare.
 
Gosport Borough hör i vanliga fall hemma i Conference South (nivå 6) där man just nu ligger på en tionde plats men då man spelat många matcher i FA Cupen så ligger man efter i spelschemat så Gosport har spelat två till fem matcher färre än sina motståndare. Vinner man sina hängmatcher så går man till andra eller tredje plats lite beroende på målskillnaden.
 
Det här är första gången någonsin Gosport Borough tar sig in i huvudturneringen av FA Cupen och alla som såg fredagskvällens match mellan Warrington Town-Exeter City vet att i FA Cupen kan alla lag vinna just DEN matchen. För två år sedan lottades Colchester mot Chelmsford City som även dom spelar i Conference South och Colchester förlorade såklart matchen.
 
Gosport är ett lag på uppgång vilket man visar med avancemanget till FA Cupen och att man förmodligen är ett topplag i Conference South om man bara vinner sina hängmatcher men även förra säsongen slutade i dur då man gick till final i FA Trophy mot Cambridge United där man dock förlorade med 4-0 på Wembley Stadium. Till saken hör att Gosport aldrig tidigare ens passerat första omgången av FA Trophy och nu gick man alltså till final.
Colchester är naturligtvis storfavoriter och allt annat än en seger är ett misslyckade men vi som följer Colchester vet dock att cupmatcher och Colchester inte är vad det borde vara. Colchester har inte vunnit en cupmatch på tre år. Senaste segern kom 2011 då Colchester vann mot Crewe Alexandra på bortaplan med 4-1.
 

En "arena" modell lite mindre

Efter den segern förlorade Colchester mot Swindon med 1-0 på hemmaplan i omgången efter och sen har förlusterna radats upp. 
I Ligacupen: Yeovil Town borta med 3-0, Peterborough United hemma med 5-1, Charlton Athletic borta med 4-0

I Johnstone Paint Tropth: Northampton Town borta med 2-1, Dagenham & Redbridge borta med 4-1, Gillingham hemma efter straffar (3-3 efter full tid)

I FA Cupen: Chelmsford City borta med 3-1, Sheffield United hemma med 3-2
Åtta raka förluster i dom olika cuperna men förhoppningsvis tar sviten slut nu. Joe Dunne som lämnade som manager i september fick aldrig vinna med Colchester i någon av cuperna. Förhoppningsvis så går det bättre för Tony Humes som dock redan hunnit förlora en cupmatch mot Gills



Tillhör just nu Arsenal men bara för tillfället


Colchester har inga större skadebekymmer just nu och man väntas ställa upp med bästa möjliga lag. Lånespelarna George Moncur från West Ham får ställa upp i FA Cupen för Colchester vilket även Kemar Roofe från West Brom får göra. Rhys Healey som gjort stor succé sen han kom på lån till Colchester från Cardiff får dock inte vara med vilket kan tolkas som att Cardiff har planer för honom när lånetiden tar slut i dagarna innan jul. Alex Gilby är tillbaka efter en avstängning. Det är bara lagkaptenen Magnus Okuonghae som är tveksam till spel men han är uttagen i truppen och ett sent test får avgöra.
 
Gosport kommer att sakna sin lagkapten Sam Pearce efter att ha åkt på sin femte varning för säsongen mot Willand Rovers i förra FA Cupmatchen. Mike Carter som varit avstängd är i stället tillbaka och väljbar för Gosport Borough.
 
Gosport Borough gick in i årets FA Cup redan i september då man i den andra kvalrundan ställdes mot Larhall Athletic på bortplan. Matchen slutade 3-3 där hemmalaget kvitterade i matchens sista sekund. I omspelet vann sen Gosport med hela 7-0. I den tredje kvalrundan ställdes man sen mot Maidenhead United och även den här gången blev det ett omspel efter 1-1 borta så vann man sen hemma med 3-0. I den fjärde och sista kvalrundan vann man sen mot Willand Rovers med 3-1 på bortaplan efter mål av Steve Ramsey, Mike Carter och Matt Paterson. Gosport har alltså spelat fem matcher i FA Cupen än så länge.
 
När sen den första omgången lottades så hoppades supportrarna på Portsmouth eller något lag från League One. Portsmouth vars arena ligger sex kilometer bort men då ingår en kort resa med en färja. Åker man runt så är det lite längre fortfarande väldigt nära. Nu blev det inte Portsmouth utan ett lag från League One.
 
Tyvärr sänds inte matchen i TV men BBC kommer att ha matchen som nån form av huvudmatch i sitt FA Cup-program senare på kvällen vilket innebär att den nog går att hitta på nätet i någon stream. Matchen spelas på söndagen med avspark 15:00 och av någon anledning har dom valt att lägga Portsmouth som även dom spelar hemma vid exakt samma tid. Inte för att Portsmouth förlorar någon publik på att Gosport möter Colchester några kilometer längre bort men framförallt förlorar Gosport på det då många nu väljer Pompey istället för Gosport.



BBC har byggt TV torn 

Layer Road2014-11-08 11:48:00
Author

Fler artiklar om Colchester