2024-01-06 13:30

Fleetwood - Derby
1 - 3

Inför Fleetwood - Derby

Derbys förlustfria svit är bruten, men nu vill man påbörja en ny när man möter Fleetwood på bortaplan.

Efter nio matcher utan förlust fick Derby i helgen till slut se sig besegrade. Att förlora mot Peterborough är inget att skämmas för. De var ett riktigt bra lag, men sättet det skedde på svider. I matchens sista minut får plötsligt annars så säkra mittbacken Curtis Nelson boll i blick och kastar sig i nickduell med lagkompisen (!) Eiran Cashin som därmed nickar bollen mot egna målet och rakt i gapet på en Peterboroughspelare som kan göra 3-2… Till saken hör att fram till den 84:e minuten ledde vi denna sexpoängsmatch med 2-1.
Om vi ska älta lite retfullheter ett slag till så var det ett klanteri i matchens sista sekunder som gjorde att vi tappade två poäng för bara tre veckor sedan mot Wycombe. Och pratar vi kamp med topplagen så var ju Pboroskänken inte bra. Tidigare under säsongen släppte vi in mål återigen i matchens sista minut och mot toppkonkurrenten Portsmouth. Det är fem poäng missade - fem poäng som hade placerat oss på en andra istället för en fjärde plats.
Ska vi försöka se det mer positivt, så kan vi väl först konstatera att de andra topplagen säkert har några grämfulla poängtapp också och att vi trots allt har gjort en mycket bra höstsäsong och framför allt har hittat en stabilitet som tagit oss upp på en stabil playoffplats.
På lördag finns det goda möjligheter att starta en ny segersvit eftersom Fleetwood står för motståndet och de har verkligen inte rosat marknaden utan parkerar på en jumboplats. Förhoppningsvis påminner manager Paul Warne spelarna om vad som hände när vi förra gången mötte seriens jumbo. Cheltenham hade då inte gjort ett mål i serien, men lyckades naturligtvis göra det mot the Rams, som fick kämpa sig till ett 1-1-resultat.

James Collins

Det täta matchandet under julhelgen syntes på flera spelare i Derby och kanske den fina vändningen mot Oxford slet extra mycket. Bra ändå av Paul Warne att göra tidiga byten för att försöka få upp energin i laget, men det räckte ändå. Tråkigt och förvånande att vårt dittills suveräna mittbackspar Nelson- Cashin orsakade poängtappet.
Vi har en bred trupp och med fem dagars vila borde det kunna finnas tillräckligt mycket energi i laget till lördag kl 13.30. Matchen har ju tidigarelagts för att TV-sändas.