Inför Fulham - Derby

Dags för nytt möte med topplag för Derby, som får en mycket tuff uppgift borta mot Fulham.

Respekten för topplag har nog dock minskat en del efter segern mot Bournemotuh i lördags. Derby hade precis fått nio poängavdrag till och skulle kunna visa sig som ett sargat och slaget lag, men det blev tvärtom. Igen. Är det något som Derby visat fint prov på under detta skräckår, så är det lagmoral och det visade man åter i lördags. Trots tappad ledning på en målvaktstavla och sedan ytterligare mål i baken precis före paus reste man sig och tog en efterlängtad seger. 
Detta var Derbys första seger på åtta matcher och första gången denna säsong, där man vände underläge till seger. Att göra det mot serieledarna gör det än mer imponerande, men faktum är att Derby gjort bra resultat mot topplagen. Man får gå ner till Blackburn på åttonde plats för att hitta ett topplag som besegrat Gumsarna denna säsong. 
Skulle man snuva Fulham på en poäng, så måste det ändå ses som ett mirakel. Fulham har ett helt otroligt facit den senaste tiden. Inte nog med att man vunnit sju raka matcher man har gjort det med målskillnaden 25-2! Serben Mitrovic öser in mål även denna säsong och har gjort otroliga 21 mål redan!! Sedan finns där ju en viss herr Harry Wilson, som vi helst hade sett i vår egen dräkt istället om vi fått drömma oss tillbaka några år i tiden.

Derby drabbades av två skador senast och tyvärr verkar vår unge lovande vänsterback Lee Buchanan bli borta ett par månader. Väldigt synd, men vi har ju täckning där i form av Craig Forsyth.
Sam Baldock fick utgå tidigt i matchen, så där lär det väl få bli Colin Kazim-Richards från start istället. Kazim har inte riktigt hittat tillbaka till sin tidgare storform efter skadan, men har också haft en del oflyt som gjort att han inte nätat.
Målvaktsfrågan har blivit en följetong. Vi har tre målvakter, men ingen som är stabil. Rooney ser uppenbarligen Kelle Roos som förstavalet, men han gör ju misstag för ofta förutom hans osäkerhet i luftrummet. Mot Bournemouth var det dags igen, när han bjöd motståndarna på kvitteringen, som såg ut att kosta oss matchen. Han lär dock tros allt finnas kvar i startelvan mot Fulham. 
Unge Dylan Williams fick hoppa in som högermitt, när Morrison vilades. 18-åringen gjorde det mycket bra och imponerade särskilt med sin bollkontroll. Troligen blir det dock bänkplats för den unge talangen denna gång.

Förslag på laguppställning
Roos
Byrne - Jagielka - Davies - Forsyth
Bird - Shinnie
Morrison - Knight - Lawrence
Kazim
 

Ola Carleke2021-11-23 20:25:21
Author

Fler artiklar om Derby