Inför Fulham-Wolves

Inför Fulham-Wolves

Traditionens makt slår till igen?

Wolves skall till London och möta Fulham på Craven Cottage. Kickoff fredag kväll, vilket väl känns lite ovanligt.

Fast jag och några swedewolvesare till har faktiskt bevittnat en match mellan lagen under en fredagskväll.  Den gången på Molineux och vi hade en gästsupporter med oss. Vi kan kalla honom "en känd göteborgare som konstant drar ordvitsar". Han inledde starkt med att bjuda på Jägermeister till lunch och sedan var eftermiddagen en enda lång kamp för att hålla sig i stridbart skick till kickoff.  Fungerade sisådär och jag somnade vid 2-0 efter nån halvtimma. Har förresten även sett Fulham förlora med 0-2 på Craven Cottage mot mighty Hayes i en FA-cupmatch. Stod i bortaklacken och det var en fantastisk kväll. Även det en fredag, faktiskt.

Att jag personligen har sett två fredagstorsk för Fulham har såklart ingen påverkan på kvällens möte. Däremot kan vår starka statistik mot Fulham ha en viss betydelse. Vi är deras värsta bogey team och senaste 10 åren är raden 1-3-9 mellan lagen i seriesammanhang, dvs Wolves vinner nästan alltid. Senaste 4 mötena har slutat 1-0, 1-0, 1-0 och 0-0, Wolves siffror först, och de har inte nätat emot oss sedan 2018.

Det som kanske talar för att Fulham trots allt vinner ikväll är väl att de har en bra säsong, medan Wolves har en dålig. De har fått till en bra balans och kan väl sägas ha överpresterat sett till truppens grundkvalitet.  Wolves har nog egentligen en bättre startelva och trupp, men har som bekant förtvivlat svårt att hitta rätt balans i spelet. Det är som att vi slösar bort alla spelare i ivern att komma till inlägg och sedan när vi skickar in bollen framför mål finns det ingen där.  Och ändå saknar vi ibland folk bakåt pga att vi går bort oss i pressen i ivern att vinna boll.  Men vi är i alla fall bättre sedan jul och sedan Lopetegui tog över vid sidlinjen.

Tips?  Traditionens makt och truppernas papperskvalitet visar sig på spelbolagens odds. Champions League-jagande Fulham mot överlevnadskämpande Wolves "borde" ju egentligen stå i runt 1,50 för hemmaseger, men oddset på Fulham ligger på runt 2,50 och för Wolves runt 3,00.   Måste nog tyvärr tycka att oddset på Fulham trots allt har ett visst spelvärde och tippar 2-1 till Fulham.


 

Magnus Bengtsson2023-02-24 13:01:53
Author

Fler artiklar om Wolves