Kirklees Stadium, 2024-10-05 13:30

Huddersfield - Barnsley

Inför Huddersfield-Barnsley

Inför Huddersfield-Barnsley

På lördag kl 13:30 så spelas ett klassiskt Yorkshire derby i League One. Mycket känslor och kamp är att vänta när Huddersfield tar emot Barnsley.

Efter två raka hemmamatcher så får Barnsley på lördag sätta sig i spelarbussen igen. Dock så är det inte särskilt mycket tid som behöver fördrivas i bussen, resan går nämligen mot grannstaden Huddersfield, ca 45 minuter bort.

Huddersfield åkte ur Championship förra säsongen, och många (inklusive mig själv) har tippat dem som ett topplag i League One denna säsongen.
De startade, piggt med tre raka segrar, men på de fem senaste så har de endast lyckats att vinna en match, medans fyra har förlorats.
Det finns en del gamla Barnsley bekantingar i Huddersfield, en personlig favorit är ju Michal Helik, en mycket kompetent mittback med meriter ifrån det Polska landslaget.
Till morgondagens match så är han dock skadad, tråkigt för honom, men bra för Barnsley.
I somras så hämtade Huddersfield dessutom Herbie Kane ifrån oss på free transfer. Herbie, som fick sin fotbollsfostran i Liverpool FC, kan i sina bästa stunder dominera ett mittfält. Samtidigt så kan ibland också se lite loj och bekväm ut.
Den första tiden hos Huddersfield har nog inte varit precis som Herbie hade tänkt, endast en match ifrån start, och då hade han en stor del i ett baklängesmål.
Bara för det så vänder det säkert för honom från och med imorgon, släkten är alltid värst.

Sedan så tränas Huddersfield numera av Michael Duff.
Duff som kom till vår klubb för två säsonger sedan, pratade om oss som ett långsiktigt projekt, men lämnade sedan efter endast en säsong, till förmån för Swansea, efter att ha lotsat fram oss till en playoff-final.
Derbyn är alltid fantastiskt kul att vinna, men att få se Duffs ansiktsuttryck imorgon efter en förlust, det hade jag sett som en bonus som heter duga.

Huddersfield ligger för tillfället på 15:e plats, men vid seger så går de upp på samma poäng som oss. Huddersfield spelar 3-5-2, med hög press, och de försöker ofta att sig fram via kanterna.
Bästa målskytten heter Josh Koroma, och han har hitintills stått för 4 fullträffar i League One.

Senast som lagen möttes i ligasammanhang var säsongen 21/22. Då vann Huddersfield hemma med 2-1, medan mötet på Oakwell slutade 1-1.
Det var tyvärr innan jag började skriva för Svenska Fans, så jag har ingen artikel om dessa bägge mötena som jag kan gå tillbaka och titta på. Samtidigt så finns det tyvärr heller ingen information lagrad i hårddisken ovanför mina axlar, så det enda jag kan bjuda på är våra målskyttar.
Målen gjordes av Styles och Morris, ingen av dessa spelarna spelar längre för oss, utan de återfinns numera i WBA samt Luton.

Adam Phillips saknades i tisdagens match mot Wycombe, dessvärre så kommer han sannolikt att saknas i bägge matcherna mot Huddersfield. För på tisdag så möts nämligen lagen återigen, då i League Trophy. Dock så kommer inte särskilt många spelare ifrån lördagens drabbning att vara aktuella till tisdag, då kommer de bägge lagen till stor del att utgöras av U21 spelare och reserver som fått dåligt med speltid.
Nästa helgs match har dessutom blivit framflyttad på grund av att vi och Reading har spelare iväg på landslagsuppdrag. Så på det viset så kom kanske Phillips tåskada lite lägligt, han får ytterligare en vecka på sig att läka den.
I övrigt så finns det inga nya skador hos The Tykes att rapportera om.

Det var riktig dödgrävarfotboll under den första halvleken mot Wycombe, men matchen öppnade upp sig under den andra halvleken, och bjöd då både på underhållning samt dramatik.
Hur Clarke tänker inför denna matchen är svårt att veta. Det kan bli så att vi backar hem och satsar på omställningar, i och med att vi möter ett bra lag, och matchen spelas i Huddersfields hemmaborg.
Men samtidigt så tror, och hoppas jag på en annan spelplan, Clarke lät positivare än vanligt på gårdagens presskonferens, och han uttryckte bestämt att vi ska gå för alla tre poängen.
Om det är så han tänker även imorgon, då hoppas jag att Fabio Jalo finns med i startelvan.
Jag tycker att han bidrog med en massa kreativitet när han byttes in i tisdags, något som tidigare har saknats vårt spel.
För det har börjat gnällas lite över hur vi spelar under Clarke i supporterkretsar.
Det har varit mycket långbollar nerifrån, vilket har lett till en otroligt otacksam uppgift för Humphrys eller Cosgrove, beroende på vilken av dem som har spelat längst fram.
Att själv, mot 2-3 försvarsspelare, försöka få fast bollen tills övriga laget har hunnit ansluta, det är inte lätt.
När vi väl har lyckats att etablera spel på offensiv planhalva, då har det ofta gått alldeles för långsamt i passningsspelet, 2-3 touch har varit standard.
Så om vi inte höjer passningstempot ordentligt, då krävs en kreativ kraft som Jalo för att vi ska komma till målchanser.

Mitt tips: Det kommer att bli tätt, mycket känslor, och kamp om varenda boll. Jag tror därför på ett oavgjort resultat imorgon, och med tanke på att ingen av lagen verkar att kunna hålla tätt bakåt, så blir mitt tips 1-1.

Huddersfield-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 13:30

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Slonina
de Gevigney, Pines, Roberts
Cotter, Craig, Jalo, Connell, Lofthouse
Humphrys, Keillor-Dunn

You Reds!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-10-04 16:35:15
Author

Fler artiklar om Barnsley