2016-09-17 16:00

Ipswich - Aston Villa

Inför Ipswich - Aston Villa

Ack och ve. Motgångarna för vårt kära Aston Villa grinar oss återigen i ansiktet. Ligasystemets mest tacksamma lag att köra den gamla dängan ”Öka takten sista kvarten Tidaholm” mot har blivit vi. Personligen var jag övertygad efter att ha sett matchen mot Nottingham förra helgen att vi skulle ta 3 poäng mot Brentford. Vi vet alla hur det gick.

Nu är det alltså nya tag igen och det klassiska laget Ipswich väntar hemma på Portman road på lördag. Givetvis fullt medvetna om den anrika klubben från Birminghams styrkor och brister.

Styrkorna den första halvleken, där de stundtals lekt med sina motståndare utan att få till den där allra sista biten.
Svagheterna de andra halvlekarna, då det ibland verkar som Roberto Di Matteo bjudit på en Propavan Sunrise i halvtid, som verkligen börjat kicka in runt minut 80. Faktum är att villa tappat runt 10 poäng sista tio.

Vad gör vi då åt detta? De första halvlekarna kan vi egentligen inte säga någonting om, ofta har vi haft ledningen in i den andra halvleken och en del av problemet är enligt mig att vi försvarar ledningen på fel sätt, vi ”försvarar” ledningen istället för att trampa på och fortsätta hålla boll och attackera. I stället sjunker vi tillbaks OCH tillåter även motståndarna kontra på oss, OM man ska envisas med att sjunka ner i banan så ska man absolut inte släppa till kontringar, vilket jag tycker vi gjort i för stor omfattning genomgående under säsongen. Sjunker vi tillbaks så ska vi inte släppa kontringar, attackerar vi så kan man acceptera en och annan kontring, men samtidigt ökar ju chanserna att vi råkar avgöra matchen lavinartat.
 
Ipswich är luriga och har en jämn spalt i tabellen med 3 segrar, 2 kryss och 2 oavgjorda, 8 gjorda och 7 insläppta. Jag förväntar mig inte samma matchbild som exempelvis Nottingham hemma där vi dominerade matchen men ändå lyckades med konststycket att släppa in två bollar.
SÄTT CHANSERNA då vinner vi. Vi ska vara bättre än i alla fall 90% av lagen i denna liga, Ipswich ska vara ett av lagen vi är bättre än. SÄTT CHANSERNA.
Kanske prova en ny elva?
 
                     Gollini
Hutton Chester Elphick Cissoko
Grealish Westwood Jedinak Amawi
                       Ayew
                       Kodjia
 

Erik "Rheingold" Englund2016-09-16 14:10:28
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa